Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iun 2017 - Anul XXII, nr. 129 (6545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Mișcare în natură

Peste 250 de pasionaţi de ciclism au participat sâmbătă la MTB Dragomirna powered by ASSIST

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de a VI-a ediţie a concursului MTB Dragomirna powered by ASSIST a fost un adevărat succes și în acest an, bucurându-se de prezenţa a peste 250 de concurenţi din diferite colţuri ale ţării. Concurenţii care au ocupat un loc pe podium au fost răsplătiţi cu premii valoroase și de calitate, demne de orice competiţie naţională.

Participarea la această nouă ediţie a fost peste așteptări, la start aliniindu-se participanţi din Suceava, Botoșani, Dorohoi, Cluj-Napoca, Roman, Iași, Bacău, Onești și Baia Mare. Cel mai mare concurs de mountain-bike din Bucovina a fost organizat și în acest an de magazinul de biciclete Monti Cond Serv și s-a adresat atât profesioniștilor cât și celor care vor să se bucure de mișcare și aventură, într-un peisaj superb oferit de pădurea Dragomirna. Înscrierile s-au făcut online, însă mulţi dintre participanţi s-au putut înscrie înainte de concurs, în parcarea Camping Dragomirna.

Organizatorii au deschis standul pentru înscrieri de dimineaţă și ne-au declarat:

„E a șasea ediţie, joi aveam deja 200 de înscriși online, mai avem locuri pentru înscrieri la faţa locului. La traseul lung de aproximativ 55 de kilometri off-road sunt înscrise deja 44 de persoane, iar la tura scurtă, cu o lungime de 35 de kilometri, s-au înscris deja 100 de participanţi. În pădure am fost ieri și la umbră este noroi, traseul va fi astfel o provocare pentru participanţi.” ne-a declarat Sebastian Bădescu, organizator din echipa Monti Cond Serv. Competiţia a beneficiat în acest an de implicarea firmei ASSIST Software, cu o participare importantă a bikerilor din clubul firmei.

„Este primul an în care ASSIST este sponsor principal al competiţiei și ne-am dorit să depășim numărul de participanţi din anii precedenţi. Vremea ţine cu noi, din partea ASSIST Biking Club sunt peste 30 de membri care se alătură și ei astăzi competiţiei și sper ca toată lumea să se bucure de mișcare în aer liber. Ca noutate, ASSIST Software a elaborat o aplicaţie specială pentru această competiţie, prin care spectatorii care stau în zona de camping își pot urmări participanţii, prietenii, pe traseu. Astfel, în timp real, persoanele care își înregistrează numărul de concurs în aplicaţia noastră vor fi vizibile pe harta traseelor, chiar în zona de camping pe un ecran la standul ASSIST , astfel încât fiecare va ști unde este fiecare participant pe traseu. Ideea este inovativă, nu s-a mai aplicat așa ceva la nici o competiţie Mountain Bike din ţară și sperăm să fie pe placul participanţilor”, ne-a declarat Cătălina Roșu, reprezentant al ASSIST Software. 

 

Competiţia reușită a fost plină de entuziasmul participanţilor

Participanţii adunaţi în parcarea Camping Dragomirna au optat pentru unul dintre cele patru trasee special amenajate, unii dintre ei fiind la prima participare. Robert Dalas din Iași a venit pentru prima dată în competiţie împreună cu fetiţa sa și ne-a spus: „La Dragomirna sunt pentru prima dată, am văzut traseul doar pe internet, urmează să-l văd și live, pe roţi. Zona e superbă ca și vremea de altfel, organizarea pare a fi ok, rămâne de văzut cum va fi după ședinţa tehnică și finalizarea competiţiei. Eu am venit cu fetiţa și participăm la categoria Family.” 

La concurs au venit mulţi tineri de pretutindeni, care cred în beneficiile mișcării: „A venit foarte multă lume, cunosc multe persoane dornice să participe și consider că e o mișcare foarte bună pentru judeţul Suceava. O ocazie pentru copii să iasă din casă cu bicicletele, alături de părinţi la categoria Family, chiar eu venind cu o familie din bloc, copii și părinţi.” ne-a povestit Vlad Crâșmaru, un participant în vârstă de 15 ani. 

Chiar dacă traseul se anunţa unul destul de dificil din cauza ploilor căzute în ultima săptămână, nici fetele nu s-au lăsat mai prejos și au venit cu drag în competiţie: „Nu știu traseul, dar am auzit că se face un instructaj, eu particip la traseul scurt de 35 de km și sper să-l pot face. Fac spinning la Monti Cond de vreo câteva luni și am bicicleta asta de două luni de zile, antrenându-mă de 2-3 ori pe săptămână”, ne-a spus Alexandra Galin. 

Alţi participanţi care au experienţă știu la ce să se aștepte: „Ca de fiecare dată, la Dragomirna competiţia e organizată foarte bine, iar locaţia este cea mai potrivită pentru ciclism și în special pentru mountain-bike. După atâtea zile de ploaie traseul va fi plin de surprize și va fi interesant pentru toţi cei care practică acest sport. Un coleg de-al meu spunea că traseul este perfect, exact ca la Techirghiol, iar noi de asta am venit și asta așteptăm de la traseu pentru un astfel de sport.” ne-a mărturisit Remus Radeș, participant la concurs.

 

Premiile pe măsură au încununat reușita unei competiţii de excepţie

Concurenţii care au ocupat un loc pe podium au fost răsplatiţi cu premii valoroase și de calitate, demne de orice competiţie naţională. Câștigătorii au primit produse Generali și Monticond în valoare de 10.000 lei, vouchere Monticond în valoare de 6.000 lei, șampanie şi ulei Castrol pentru locul întâi de la fiecare categorie. Dintre câștigători îi amintim la traseul lung, unde au participat 44 de bicicliști, pe Ionuţ Alexandru Roman, categoria 19-29 ani, Andrei Tofan la categoria 30-39 ani, precum și Adrian Mihai Gălăţanu din cadrul ASSIST Biking Club, la categoria 40-49 de ani. La traseul scurt, unde au participat 134 de bikeri, locul întâi a fost adjudecat de Vlad Valentin Pintea la categoria 15-18 ani, Sebastian Cirdeiu pentru 19-29 ani, Ștefan Onica pentru 30-39 de ani și Cosmin Gabriel Ilie la categoria de vârstă 40-49 de ani. Open-ul feminin a fost câștigat de Mihaela Bejan, în timp ce câștigători la categoria Family au fost Tudor Maidaniuc și Bogdan Spatariu.

Zeci de susţinători au fost alături de participanţi pe tot parcursul evenimentului, bucurându-se de peisajul Dragomirnei. Alături de ei a fost şi viceprimarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, care i-a așteptat pe participanţi în mod tradiţional cu pâine și sare și ne-a spus entuziasmat: „Comuna Mitocu Dragomirnei a fost inundată de sănătate, de oameni sănătoși, care promovează mișcarea în aer liber. Tot ceea ce fac acești oameni și toată promovarea pe care o aduc acești cicliști astăzi, dă greutate turismului din comuna noastră.” O competiţie reușită, care atrage în frumoasa zonă a Dragomirnei, de la an la an, mai mulţi bicicliști dornici de mișcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 250 de pasionaţi de ciclism au participat sâmbătă la MTB Dragomirna powered by ASSIST.
 Vizualizări articol: 2329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 250 de pasionaţi de ciclism au participat sâmbătă la MTB Dragomirna powered by ASSIST3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei