Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iun 2017 - Anul XXII, nr. 129 (6545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Flutur va relua la şedinţa Euroregiunii Carpatica discuţiile pentru dezvoltarea coridorului rutier Nord-Sud

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat sâmbătă că săptămâna viitoare va participa, la Liov, la o întâlnire a Euroregiunii Carpatica, în cadrul căreia va relua discuţiile privind dezvoltarea coridorului Nord-Sud, precum şi problemele legate de redeschiderea de puncte de frontieră între România şi Ucraina. Gheorghe Flutur a precizat că aceste demersuri trebuie urgentate în condiţiile în care cetăţenii din Ucraina vor putea intra în România fără să mai aibă nevoie de viză. Din Euroregiunea Carpatica fac parte judeţul Suceava, regiunea Cernăuţi, precum şi alte regiuni din Polonia şi Ucraina. „În perioada 23-24 iunie sunt invitat la o întâlnire cu toate regiunile din Euroregiunea Carpatica”, a precizat Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că este invitat să ia cuvântul la şedinţa din 23 iunie, unde mai sunt aşteptaţi să participe vicepreşedinţi ai parlamentelor din ţările componente ale euroregiunii. „Vom discuta proiecte transfrontaliere şi voi prezenta modelul poveştii de succes între Suceava, Cernăuţi şi Schwaben”, declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că la şedinţa euroregiunii va prezenta, din nou, importanţa şi necesitatea modernizării coridorului Nord-Sud, care va face legătura între Marea Neagră şi Marea Baltică, şi invers, şi care ar urma să treacă prin Cernăuţi şi Suceava. „Sunt pregătit să ridic din nou problema coridorului Nord-Sud, care să lege Bucureşti de Suceava şi Cernăuţi şi de acolo la Marea Baltică”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a mai spus că în cadrul întâlnirii se va discuta şi stadiul pregătirii proiectelor transfrontaliere, printre acestea numărându-se şi cele cu privire la punctele de frontieră care ar urma să fie redeschise.

El a amintit că în judeţul Suceava au început lucrările pentru modernizarea drumului care a mai rămas între Ulma şi frontieră, precum şi cel din comuna Izvoarele Sucevei. Gheorghe Flutur a spus că aceste lucrări sunt efectuate pentru a pregăti infrastructura necesară redeschiderii punctelor de frontieră cu Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur va relua la şedinţa Euroregiunii Carpatica discuţiile pentru dezvoltarea coridorului rutier Nord-Sud.
 Vizualizări articol: 1823 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur va relua la şedinţa Euroregiunii Carpatica discuţiile pentru dezvoltarea coridorului rutier Nord-Sud3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei