Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2017 - Anul XXII, nr. 75 (6491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfârşit de drum

Moarte tragică a unui bărbat în timp ce trecea prin Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat de 63 de ani, din Ucraina, şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit la pământ chiar la ieşirea din Vama Siret, în urma unei afecţiuni cardiace. Nenorocirea s-a petrecut sâmbătă seara, chiar sub ochii angajaţilor Punctului de Trecere a Frontierei Siret, la scurt timp după ce bărbatul trecuse vama în România.

Totul s-a petrecut în jurul orei 19.40, sub ochii îngroziţi ai soţiei bărbatului ucrainean de etnie română, cu domiciliul în satul Tereblecea din Ucraina.

Cei doi obişnuiau să treacă frontiera în România cu lucruri de vânzare, pentru a câştiga un ban. Bărbatul era cunoscut cu afecţiuni cardiace şi făcea des acest drum peste graniţă, iar după efectuarea controlului vamal i s-a făcut rău. O femeie din grupul cu care trecuse bărbatul ne-a povestit: ”El era bolnav de mai mult timp şi avea două supape schimbate în regiunea inimii. Făcea cum facem toţi câte un drum, două pe zi în România să mai vindem câte ceva, să putem trăi, căci cu altceva nu poţi face un ban la noi în zona asta. El strângea bani să-şi cumpere medicamente, după ce zilele trecute a cumpărat o grămadă de pastile din România. Am trecut toţi împreună, el cu soţia, şi după ce au ieşit din vamă, el a căzut secerat pe spate şi nu s-a mai ridicat. Noi am încercat să-i dăm o mână de ajutor, însă el nu şi-a mai revenit în simţiri. Au chemat-o şi pe fata lui de acasă şi acum l-au pus în maşină şi l-au trimis la Rădăuţi, unde or să aibă parte de altă aşteptare şi altă cheltuială. Aşa i-a fost lui dat să moară în România, la doar câţiva kilometri de casă.”

În urma unui apel la 112, un echipaj al ambulanţei de la Siret a ajuns în scurt timp la faţa locului, însă cu toate manevrele de resuscitare, personalul medical nu a putut decât să constate decesul bărbatului în jurul orei 20.30. Angajaţii Punctului de Trecere au solicitat prezenţa unui echipaj de poliţie la ieşirea din punct, unde a avut loc incidentul, aceştia luând decizia transportării cadavrului spre unitatea de medicină legală cea mai apropiată de la Rădăuţi, pentru efectuarea necropsiei. În jurul orei 21.30 echipajul de poliţie a însoţit maşina firmei de servicii funerare spre morga unde a fost depus cadavrul.

Sute de locuitori ai satelor din Ucraina aflate în preajma Punctului de Trecere a Frontierei Siret tranzitează pietonal zilnic punctul vamal, având asupra lor mărfuri pe care le valorifică în România. Grupuri de tinere, de multe ori cu copii, la primele ore ale dimineţii sau târziu în noapte, încearcă să treacă de vameşi şi poliţişti, având asupra lor pachete de ţigări, cea mai căutată marfă de contrabandă pe piaţa românească. Fenomenul a luat amploare şi este greu de stăvilit, îngreunând şi munca poliţiştilor şi a vameşilor, mai ales din partea românească a punctului de trecere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moarte tragică a unui bărbat în timp ce trecea prin Vama Siret.
 Vizualizări articol: 6450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Moarte tragică a unui bărbat în timp ce trecea prin Vama Siret3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei