Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2017 - Anul XXII, nr. 75 (6491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Gândirea behăitorilor de manele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Scandinavia este un model demn de urmat în ceea ce priveşte calitatea vieţii economice şi sociale. Cum presa este un indicator corect al vieţii dintr-un areal, ziarele din Norvegia şi Suedia au renunţat, începând de anul acesta, să mai publice glumiţele imbecile care apăreau mereu pe prima pagină, în ziua de 1 aprilie.

Hotărârea este de-un înalt bun-simţ, ştiut fiind că principala calitate a jurnalismului este credibilitatea. Acurateţea, precizia informaţiilor difuzate începe decalogul profesionistului. Chiar şi de 1 aprilie, informaţiile se cuvine să fie reale. Oricum se strecoară destule ştiri false, aşa că nu mai e nevoie de farsele de 1 aprilie.

Presa din România – care, oricât s-ar screme, nu ajunge nici la genunchiul celei europene – ar trebui să ia aminte. Și ar trebui să se întrebe de ce tirajele sunt la noi de zece, chiar de 20 de ori mai mici ca alea din ţările sănătoase ale lumii?

Zăbovind la presa carpato-dunăreană, mă deranjează nu doar farsele de 1 aprilie, care de altfel sunt foarte proaste, în cvasi-totalitatea lor. Mă deranjează, chiar mă irită, şi atenţia statornică de care se bucură creatorii şi behăitorii de manele. De ce nu sunt ei ignoraţi, în loc de a fi împinşi de la spate?

Un recent citat emis de un clasic al florei intestinale a manelelor – îl cheamă Florin Sângerete, Florin Salam sau poate Florin Parizer – susţine că „90 la sută dintre români ascultă manele, iar ceilalţi 10 la sută nu recunosc.”

Gânditorul manelist vrea să spună că toţi ascultăm ceea ce el scoate pe maţul vocal. Eu unul nu ascult niciodată. Nici dumneavoastră, că doar vă ştiu nu de azi, de ieri. Atunci?

Câtă obrăznicie la acest slut, care-şi parfumează crusta de jeg cu apă de toaletă furată din magazinele occidentale!

Lucrurile au mers până acolo, încât cineva şi-a dat teza de doctorat în manele. „Șmecherie şi lume rea: universul social al manelelor“.

Prea mult, frate, prea mult!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gândirea behăitorilor de manele.
 Vizualizări articol: 1845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Gândirea behăitorilor de manele5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei