Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 apr 2017 - Anul XXII, nr. 75 (6491)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ceremonie

O delegaţie din partea PMP Suceava a participat în Ucraina la comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie formată din lideri şi membri ai Organizaţiei Judeţene Suceava a PMP a participat sâmbătă, 1 aprilie a.c., în Ucraina, la comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă. Pe 1 aprilie a fost marcată „Ziua naţională de cinstire a memoriei românilor - victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie”. Din delegaţia PMP Suceava, la comemorarea de la Fântâna Albă au participat preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, deputatul Eugen Tomac, şi fostul lider Corneliu Popovici.

Înainte de plecarea în Ucraina, deputatul Eugen Tomac a amintit că în urmă cu doi ani anunţa de la Suceava intenţia de a înfiinţa o comisie parlamentară pentru restabilirea adevărului istoric în privinţa masacrului de la Fântâna Albă. El a amintit că în anul 1941 peste 3.000 de români care au încercat să se refugieze din Uniunea Sovietică în România au fost mitraliaţi în poiana Varniţa, la aproximativ trei kilometri de graniţa română.

În cadrul unei conferinţe de presă, liderul interimar al PMP Suceava, Eugen Tomac, a declarat că din punctul său de vedere nu este suficient că statul român a stabilit data de 1 aprilie ca ”Zi naţională de cinstire a memoriei românilor – victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone”. „Este mult prea puţin. Trebuie să ştim câţi români au murit atunci şi cine a ordonat acest masacru. Ţine de demnitatea statului român. Mai mult, este nevoie şi de o cooperare bilaterală solidă între România şi Ucraina pe acest subiect”, a spus Eugen Tomac. El a precizat că regretă faptul că acea comisie parlamentară pentru restabilirea adevărului istoric nu a fost constituită, deşi au fost strânse 76 de semnături de la parlamentari din partea tuturor partidelor. „Din laşitate şi lipsă de responsabilitate, grupurile parlamentare ale PSD şi PNL nu şi-au desemnat reprezentanţi pentru acea comisie, motiv pentru care nu s-a mai constituit”, a explicat deputatul PMP.

În aceste condiţii, Eugen Tomac a anunţat că intenţionează să reia demersurile pentru înfiinţarea unei astfel de comisii, pentru ca Parlamentul şi alte instituţii ale statului român să redacteze un raport oficial cu ceea ce s-a întâmplat la Fântâna Albă. „Am informaţii că la Ministerul Apărării există o listă cu numele celor care au murit atunci şi voi solicita aceste informaţii. Acei oameni ar trebui să fie eroi. Iar acest demers nu are culoare politică, ci ţine de demnitatea naţiei române”, a spus preşedintele interimar al PMP Suceava. El a mai adăugat că, din punctul său de vedere, astfel de teme ce ţin de identitatea poporului român nu ar trebui să fie tratate cu superficialitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegaţie din partea PMP Suceava a participat în Ucraina la comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă.
 Vizualizări articol: 2010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
O delegaţie din partea PMP Suceava a participat în Ucraina la comemorarea victimelor masacrului de la Fântâna Albă2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei