Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mar 2017 - Anul XXII, nr. 73 (6489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sport

CSM Suceava a rămas fără finanţarea Consiliului Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Veste proastă pentru Clubul Sportiv Municipal Suceava, după ce aleşii au picat ieri, în şedinţa de Consiliu Local, proiectul prin care urmau să fie alocaţi banii pentru anul în curs celor nouă secţii sportive. Au fost 11 voturi "pentru" şi 9 împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de votul a două treimi dintre consilierii locali.

Problema a plecat de la un amendament formulat de consilierul PSD Vasile Mocanu, care a cerut modificarea sumelor alocate, prin diminuarea fondurilor alocate pentru tir sportiv şi tir cu arcul, în favoarea luptelor greco-romane, unde a solicitat alocarea sumei de 40.000 de lei, pe considerentul că este un sport cu tradiţie şi cu performanţe.

Amendamentul său nu a trecut, în condiţiile în care consilierii PNL au explicat că sumele au fost repartizate conform solicitărilor venite de la conducerea CSM, în funcţie de finanţările pe care le primesc şi de la minister, pe fiecare ramură sportivă în parte.

Din păcate, respingerea amendamentului a influenţat şi votul final, unde membrii PSD şi ALDE, cu o singură excepţie, au dat un vot negativ, blocând temporar alocarea de fonduri de la bugetul local, printr-un contract de asociere.

Vasile Băiţan, preşedintele grupării sucevene, n-a părut afectat de această decizie, pentru că trage nădejde că problema se va rezolva până la urmă. „Deocamdată nu ştiu exact cum au decurs lucrurile în Consiliul Local. O să vorbesc mai întâi cu membrii Comisiei de Sport pentru a afla care au fost argumentele care au stat la baza acestui vot, după care voi merge în următoarea şedinţă a deliberativului ca să-mi susţin cauza. Nu cred că este posibil ca lucrurile să rămână aşa, nu se poate să fie tăiaţi de la finanţare tocmai sportivii de performanţă”, a declarat Vasile Băiţan. Directorul CSM a precizat că această decizie nu afectează pe termen scurt activitatea de la gruparea suceveană, în condiţiile în care cheltuielile cu masa, cazarea şi deplasările sportivilor sunt asigurate de minister, iar banii de la Consiliul Local urmează a fi folosiţi la premieri.

Prin asocierea dintre Primăria Suceava şi CSM de la bugetul local trebuia alocată suma de 500.000 de lei. Cei mai mulţi bani erau pentru secţia de rugby, 175.000 de lei, urma canotajul, cu 80.000 de lei, secţia de volei, cu 65.000 de lei, şi cea de atletism, cu 50.000 de lei.

Către secţiile de hochei pe gheaţă şi lupte greco-romane trebuiau alocaţi câte 30.000 de lei, în timp ce la tir sportiv şi tir cu arcul suma era de câte 25.000 de lei, iar pentru secţia de box trebuiau viraţi 20.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CSM Suceava a rămas fără finanţarea Consiliului Local.
 Vizualizări articol: 1944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CSM Suceava a rămas fără finanţarea Consiliului Local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei