Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mar 2017 - Anul XXII, nr. 73 (6489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recrutări

Mai multe fete decât băieţi vor să îmbrace haina militară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recrutarea în mod nediferenţiat a elevilor pentru locurile disponibile în 2017 în cadrul Colegiului Naţional Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a arătat o dorinţă mai mare a fetelor de a urma cursurile renumitului colegiu. Pentru cele 120 de locuri disponibile în cadrul colegiului au fost depuse 132 de dosare, iar 73 dintre acestea aparţin fetelor. Diferenţa de 59 de dosare de înscriere aparţin băieţilor, care beneficiau până în acest an de circa 100 de locuri şi formau majoritatea absolvenţilor de colegiu militar. Recrutarea nediferenţiată a absolvenţilor de şcoli gimnaziale începând din acest an a creat surpriza ca tocmai fetele să deţină ponderea principală în cadrul examenului de admitere, care se va desfăşura începând cu data de 25 mai. Înscrierile şi depunerea dosarelor pentru Colegiul Naţional Militar din Câmpulung Moldovenesc s-a desfăşurat în perioada 8 ianuarie-24 martie, timp în care au fost întocmite cele 132 de dosare ale candidaţilor.

 

Înscrierile în academiile de ofiţeri şi şcolile de maiştri şi subofiţeri continuă

În această perioadă se continuă întocmirea dosarelor pentru academiile de formare a ofiţerilor şi pentru şcolile militare de maiştri şi subofiţeri. La aceste unităţi de învăţământ se pot înscrie elevi aflaţi în ultimul an de liceu, precum şi alte persoane care au calitatea de absolvent al examenului de bacalaureat. În cadrul academiilor militare pentru formare a ofiţerilor, vârsta limită de înscriere este 26 de ani (24 de ani pentru aviaţie-piloţi), iar pentru şcolile de maiştri militari şi subofiţeri este de 28 de ani. Termenele limită pentru întocmirea şi depunerea dosarelor sunt 14 aprilie în cazul academiilor pentru ofiţeri şi 5 mai pentru şcolile de maiştri şi subofiţeri.

În cazul academiilor militare, pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi oferta cuprinde un număr total de 613 locuri distribuite astfel: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, 190 de locuri, cu prezentare la examinări începând cu 24 iulie 2017, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov 158 de locuri, cu desfăşurare a examinărilor începând cu data de 21 iulie, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, 65 de locuri, începând cu 17 iulie 2017. La Academia Tehnică Militară Bucureşti sunt disponibile 150 de locuri, cu examinări începând cu 12 iulie, iar la Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Târgu Mureş sunt 50 de locuri pentru candidaţi, care vor susţine testările începând cu o dată care va fi comunicată ulterior.

Oferta la şcolile postliceale militare pentru formarea maiştrilor militari şi a subofiţerilor cuprinde 383 de locuri distribuite după cum urmează: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab” 1 Piteşti – 191 de locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – 98 de locuri, iar Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale Constanţa – 94 de locuri.

Cei care vor să se înscrie la una din academiile militare sau la şcolile de maiştri şi subofiţeri trebuie să fie mai întâi luaţi în evidenţă la Centrul Militar Judeţean Suceava, situat pe strada Alexandru cel Bun nr. 45D în municipiul Suceava. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la numerele de telefon 0230 520 986 şi 0230 520 920 sau pe site-ul specializat www.recrutare.mapn.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe fete decât băieţi vor să îmbrace haina militară.
 Vizualizări articol: 3107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai multe fete decât băieţi vor să îmbrace haina militară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei