Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mar 2017 - Anul XXII, nr. 73 (6489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Neglijenţă

A dat foc miriştii şi a provocat un incendiu cu pagube de 150.000 de lei, la Parohia Şaru Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiul care a distrus prăznicarul şi clopotniţa de la parohia din Şaru Dornei şi a pus în pericol şi biserica a provocat pagube de aproximativ 150.000 de lei şi a pornit de pe un teren învecinat bisericii, unde s-a dat foc vegetaţiei uscate. Acestea sunt principalele concluzii la o zi după puternicul incendiu care a izbucnit miercuri, în jurul orei 15.00. 

Din cercetările poliţiştilor rezultă că un localnic a strâns resturile de vegetaţie de pe terenul vecin, după care a dat foc pajiştii. Vântul a împins focul nesupravegheat către gardul din bârne de lemn ce împrejmuieşte curtea parohiei, iar de aici a început dezastrul. Focul s-a extins întâi la o magazie din lemn, iar de aici la prăznicar şi la clopotniţă, şi ele din lemn.

La faţa locului au intervenit pompieri de la Detaşamentul Vatra Dornei şi echipaje de la mai multe servicii voluntare din zonă. Cum prăznicarul era relativ aproape de biserică, şi aceasta a fost în pericol, mai ales că bătea vântul.   

Preotul paroh Emanuel Ştefan Antonie a făcut un atac de panică, fiind transportat de un echipaj SMURD la Spitalul municipal Vatra Dornei, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise, lăsat nesupravegheat. Este, din păcate, o problemă care se repetă an de an, din cauza celor care dau foc vegetaţiei uscate pentru a-şi curăţa terenurile, fără a realiza riscul extinderii focului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă pe numele proprietarului terenului de pe care s-a extins incendiul, un bărbat în vârstă de 55 de ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A dat foc miriştii şi a provocat un incendiu cu pagube de 150.000 de lei, la Parohia Şaru Dornei.
 Vizualizări articol: 5127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A dat foc miriştii şi a provocat un incendiu cu pagube de 150.000 de lei, la Parohia Şaru Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei