Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mar 2017 - Anul XXII, nr. 73 (6489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Foc deschis

Patru incendii de vegetaţie uscată produse în câteva ore le-au dat bătăi de cap pompierilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vremea în încălzire şi dorinţa oamenilor de a începe lucrările de primăvară pe terenurile agricole coincid şi în această primăvară cu izbucnirea unor incendii de vegetaţie, care din păcate de multe ori devin greu controlabile. E nevoie de multe ori de multă muncă şi cheltuială inutilă din partea pompierilor, ale căror echipe de intervenţie sunt singurele care se pot lupta şi pune capăt pericolului de extindere a focului spre localităţi, păduri sau alte zone unde pagubele pot fi însemnate.

Patru incendii au izbucnit miercuri după-amiază în mai multe localităţi din judeţ, dintre care cel mai grav, care s-a extins la prăznicarul bisericii din comuna Șaru Dornei, este subiectul unui alt material de presă din numărul de astăzi al cotidianului nostru. Alte trei incendii produse în aceeaşi zi aveau să pună echipajele de pompieri pe drumuri şi să necesite intervenţia unor formaţiuni civile de pompieri şi a voluntarilor.

 

Patru incendii au aprins vegetaţia uscată din mai multe localităţi, la interval de câteva ore

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Gălăneşti au fost sesizaţi, în jurul orei 14.05, despre izbucnirea focului pe o suprafaţă de teren agricol din comuna Putna. La faţa locului au ajuns pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie ”Bucovina” din Vicovu de Sus, precum şi formaţiunea civilă de pompieri Putna, care au constatat că focul ardea pe o suprafaţă de 20 de ari, unde se afla o plantaţie de arbori. Focul a fost lichidat la timp, fără a se extinde la locuinţele din preajmă, care se aflaseră în pericol. Cauza probabilă a incendiului, stabilită de pompieri, a fost foc deschis într-un loc deschis. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că în jurul orei 13.30, un bătrân în vârstă de 79 de ani din localitate şi care are un teren agricol în zona unde a fost incendiul a făcut lucrări de curăţire a vegetaţiei moarte, dând foc acesteia. Din cauza vântului puternic, focul s-a extins la suprafaţa de teren învecinată. Pe numele bătrânului a fost deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă.

Două ore mai târziu un alt incendiu a creat panică printre locuitorii din apropierea Lacului de Acumulare Rogojeşti. În jurul orei 16.09 a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la vegetaţia uscată de pe un teren din preajma lacului, unde flăcările puseseră stăpânire pe o suprafaţă de o jumătate de hectar. La faţa locului au acţionat echipajele Gărzii de Intervenţie Siret, care au împiedicat extinderea focului spre locuinţele oamenilor şi au reuşit lichidarea acestuia. Pompierii au constatat aceeaşi cauză probabilă de izbucnire a incendiului, provocat de foc nesupravegheat în spaţiu deschis, iar poliţiştii încearcă să dea acum de urmele autorilor. 

În jurul orei 20.30, poliţiştii de la Bălcăuţi au fost înştiinţaţi despre un izbucnirea flăcărilor pe un teren din zona ”Pe deal la Zamosteanu” din localitatea Grămeşti. La locul incendiului au ajuns echipaje de la Garda de Intervenţie Siret, care au acţionat pentru stingerea vegetaţiei uscate de pe terenul situat la periferia localităţii Grămeşti. Pompierii au stabilit aceeaşi cauză probabilă de izbucnire a acestui incendiu, cercetările fiind preluate de către poliţiştii Postului de Poliţie Grămeşti, care încearcă să dea de urmele celui care l-a provocat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru incendii de vegetaţie uscată produse în câteva ore le-au dat bătăi de cap pompierilor.
 Vizualizări articol: 2391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru incendii de vegetaţie uscată produse în câteva ore le-au dat bătăi de cap pompierilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei