Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 mar 2017 - Anul XXII, nr. 73 (6489)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Arătaţi cu degetul

Poliţia Locală Botoşani face mişto de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au umor. Sau se fac de râs. Depinde cum priveşti lucrurile. Cert este că, într-un comunicat oficial transmis miercuri de Poliţia Locală Botoşani presei locale, pentru a se lăuda cu rezultatele extraordinare ale muncii lor, de identificare a cerşetorilor de pe străzi, oamenii legii susţin că aceştia vin din judeţul Suceava pentru a profita de prosperitatea botoşănenilor, dar şi de vremea frumoasă.

Comunicatul, care a generat titluri precum „Cerşetorii din Suceava s-au mutat la Botoşani” sau „De ce e oraşul un <El Dorado> al Moldovei”, conform ştirileProTV.ro, care a tratat subiectul cu umor, îl redăm integral, cu ortografia şi figurile de stil ale autorului/autorilor:

Odată cu venirea primăverii şi încălzirea atmosferei, pe raza municipiului Botoşani au apărut persoanele, care apelează în mod repetat la mila publicului. Prin pieţe, parcuri, intersecţii, pietonale şi chiar în sfintele biserici, îi găsim la <datorie>.

Politia Locală Botoşani a întocmit o harta a zonelor cu persoanele, care apte de munca apelează în mod repetat la mila publica, fiind identificate un număr de 67 persoane apte de munca, cu vârste de la 19 şi până la 60 de ani, unele cu pensii pe caz de boala, ajutor social sau indemnizaţie de însoţitor, care mizau pe naivitatea trecătorilor.

Astfel ca în fiecare an, municipiul Botoşani a devenit eldorado Moldovei, unde cerşetori din Suceava şi nu numai, poposesc pentru rotunjirea veniturilor”.

În continuarea comunicatului au fost date exemple de cerşetori, dintre cei 67 identificaţi fiind selectaţi doar cei care au susţinut ori poate că au dovedit că sunt din Suceava, în caz de aveau acte la ei.

Descrierile făcute cerşetorilor sunt savuroase, autorul lor meritând cu siguranţă un premiu Pulitzer sau varianta românească a acestuia:

Câteva cazuri mai deosebite ar fi :
1. Numita B. Anca de 22 ani, din Preuteşti Suceava, care fiind însărcinată şi folosindu-se de minorul S. Andreea, luat cu
<împrumut> pentru a impresiona cetăţenii municipiului, a fost găsită la cerşit pe Calea Naţională 66. Ploaia din acea zi a fost simbol de belşug pentru ea, dar nu şi pentru minorul în vârstă de 1 an şi 6 luni, care înfrigurat contribuia la rotunjirea veniturilor.

2. Numitul B. Pintili în vârstă de 46 ani din Liteni Suceava, care după lucrurile găsite asupra lui, un telefon de top şi truda muncii de cerşit în decurs de două ore 235 lei, arată generozitatea botoşănenilor.

3. Numita M. Livica din Câmpulung Moldovenesc, pare a fi rokeriţă tunsă 0, ca naivii să o creadă bolnavă de cancer, în schimb fizicul arată că mai are un pic şi pleşneşte de bine. Sumele de bani arată încă odată că mâna întinsă care spune o poveste primeşte ceva, pe str. Marchian reuşind să adune 302 lei.

4. Numitul G. Alexandru-Iulian în vârstă de 21 ani din Gura Humorului, era afectat spunând că se întoarce de la înmormântarea regretatei artiste M. Ciuculetesi in parcul junior acumulase deja 107 lei

Pentru toate situatiile au fost sanctionati cu 200 lei amenda si indepartati din zona."

În comparaţie, în municipiul Suceava, Poliţia Locală a monitorizat 70 de cerşetori, veniţi atât din localităţile judeţului, cât şi din multe alte localităţi ale ţării, precum Iaşi, Bacău, Timişoara, Satu Mare, Baia Mare, Baia Sprie sau Târgu Frumos.

Recent, un cerşetor din Bacău, ridicat din stradă de poliţiştii locali suceveni, avea 1.500 de lei asupra sa. Respectivul se afla la cerşit pe bulevardul principal al Sucevei, chiar dacă beneficiază de o pensie lunară de aproape 1000 de lei. Numai că, la fel ca şi în cazul celorlalţi cerşetori, cu care legea este prea blândă, banii câştigaţi din cerşit nu pot fi confiscaţi, aplicându-li-se sancţiuni contravenţionale la legea 61, pe care nu le achită niciodată, după care se întorc în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Locală Botoşani face mişto de suceveni.
 Vizualizări articol: 8583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Poliţia Locală Botoşani face mişto de suceveni5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei