Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2017 - Anul XXII, nr. 3 (6419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Taxele şi impozitele locale pot fi achitate începând de ieri, cu o reducere de 10%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de suceveni s-au grăbit să îşi achite taxele şi impozitele datorate pentru acest an, chiar din prima zi în care ghişeele şi casieriile Primăriei Suceava au fost deschise şi pentru aceste operaţiuni – 5 ianuarie.

Cei care au achitat integral impozitele pentru anul în curs au beneficiat şi de o bonificaţie de 10%, la impozitele pentru terenuri, clădiri şi maşini. Această reducere se acordă celor care fac plata integrală a taxelor şi impozitelor locale pentru anul în curs, până la data de 31 martie.

Taxele şi impozitele locale din 2017 sunt percepute conform prevederilor noului Cod Fiscal, pus în  aplicare de la 1 ianuarie 2016, dar și conform deciziei de Consiliu Local de la finele anului 2016, când s-a decis în unanimitate menținerea lor la același nivel.

 

Taxele și impozitele locale pentru care se acordă reduceri

Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice care îşi achită până la 31 martie impozitul pentru întregul an, pentru clădiri şi terenuri, beneficiază de o reducere de 10% din suma datorată.

Tot 10% este bonificaţia care se acordă şi la plata integrală, până la finele lunii martie, a impozitului datorat pentru mijloacele de transport cu tracţiune mecanică şi pentru autovehiculele de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Reducerea se aplică atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.

Pentru taxa de salubrizare, care este de 5 lei/lună, de persoană, adică 60 de lei pe an, nu se aplică nici o reducere la plata anticipată.

 

Modalitățile de plată a taxelor și impozitelor locale

Taxele şi impozitele locale se pot plăti direct la ghişeele municipalităţii, între orele 08.00 – 14.00, cu „bani gheață” sau cu cardul, online – conform unei proceduri descrise pe site-ul primăriei și pe www.ghiseul.ro, sau prin virament bancar, în conturile primăriei, deschise la Trezorerie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele şi impozitele locale pot fi achitate începând de ieri, cu o reducere de 10%.
 Vizualizări articol: 2697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Taxele şi impozitele locale pot fi achitate începând de ieri, cu o reducere de 10%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere vreme mai îndelungată, aşa că vărzările sunt o soluţie bună pentru a avea mereu la îndemână mâncare... Citeşte