Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2017 - Anul XXII, nr. 3 (6419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Activităţi extraşcolare la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni

Mottoul zilei mele de astăzi a fost: „Elevii înfloresc atunci când li se acordă un pic de atenţie.” M-am gândit la cât de important este ca elevii să se simtă valoroşi şi să fie valorizaţi, sentiment pe care şi profesorii e bine să îl aibă din când în când. Raportându-mă la tot ce s-a realizat în cadrul Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, am considerat că luna noiembrie a fost extrem de bogată din punct de vedere al activităţilor educative, fapt pe care doresc să îl împărtăşesc cu mândrie şi celorlalţi.

Începutul lunii a stat sub semnul unităţii în cuget şi simţiri, fapt evidenţiat de activităţile derulate în cadrul proiectului transfrontalier „Împreună pas cu pas către un învăţământ european”, derulat în colaborare cu Şcoala de gradele I, II, Nr. 13 din Cernăuţi. Vizita musafirilor din Ucraina a fost prilej de sărbătoare în liceul dumbrăvenean, ocazie cu care s-au realizat schimburi de experienţă în domeniul educaţional, elevii ucraineni au participat la secvenţe de lecţii, cadrele didactice, alături de reprezentanţi ai IŞJ Suceava – insp. Angela Sehlanec şi Maria Pentelescu, ai autorităţilor locale, viceprimar Sorin Ababei, au participat la o masă-rotundă. De bunul mers al lucrurilor s-a preocupat Dorina Râmbu, coordonator de proiect, Carmen Popovici, Cătălin Curaleţ, Laura Curaleţ, Andreea Popovici, Narcisa Negură, Rica Şorodoc, Irina Carpăn şi dir. Mihaela Apetrei şi Ovidiu Spiridon.

În perioada 7-11 noiembrie, Săptămâna educaţiei rutiere „Educaţia pentru viaţă contează” s-au desfăşurat activităţi de informare cu privire la regulile de circulaţie ce trebuie respectate, activităţi de prevenire a accidentelor rutiere prin plasarea Patrulei de circulaţie, formată din reprezentanţii Consiliului Şcolar al Elevilor, conduşi de preşedinta CŞE, eleva Andreea Chiriac, în zona trecerii de pietoni. Aceiaşi elevi au mers din clasă în clasă, atât la elevii claselor primare, cât şi ai celor gimnaziale pentru a le explica semnificaţia indicatoarelor rutiere şi pentru a le explica importanţa abordării unui comportament rutier preventiv.

Activităţi de educaţie rutieră au desfăşurat şi elevii coordonaţi de profesorii diriginţi Laura Curaleţ, Cătălin Curaleţ, Larisa Tocilă, Simona Bardan, Niculina Pintilii, Cipriana Bucur, care au afişat pe holurile şcolii desene/panouri de informare cu privire la indicatoarele rutiere şi la regulile de circulaţie.

 Săptămâna Educaţiei globale„Împreună pentru pace!”, desfăşurată în perioada 14-18 noiembrie 2016, a inclus mai multe activităţi. „În jurul lumii” a fost titlul mesei rotunde conduse de prof. Niculina Pintilii la clasa a IX-a A.

„Drepturile omului între realitate şi deziderat” s-a numit activitatea derulată la clasele a VIII-a de profesorii Laura Curaleţ şi Cătălin Curaleţ.

„Pacea văzută prin ochi de copil” este intitulată expoziţia de desene coordonată de profesorii Simona Bardan şi Simona Brânzei.

„Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte” este titlul activităţii coordonate de directorii Mihaela Apetrei şi Cristian Cârlig, precum şi de consilierul educativ Ionela Doncean, în colaborare cu Teatrul Pas din Galaţi. 

„Ziua politeţii în şcoală şi acasă” reprezintă o altă iniţiativă a CŞE care a premiat cei mai politicoşi elevi din şcoală după ce au fost monitorizaţi timp de o săptămână de către colegi. Model de comportament a fost elevul Ruben Sumanariu, iar Ana Oboroceanu a distribuit elevilor din şcoală materiale cuprinzând formule uzuale de politeţe.

Săptămâna Educaţiei Globale s-a finalizat cu „Hora Unirii” şi cu realizarea unei „Flori a prieteniei”, activităţi derulate de elevii coordonaţi de prof. Daniela Bortă, facilitatorul Consiliului Şcolar al Elevilor.

Campania de donare de carte „Cetăţean european dăruind pentru o educaţie europeană” a fost coordonată de profesorii Daniela Bortă, Elena Ivan şi Lăcrămioara Sava.

Interesul pentru durerile aproapelui a stat la baza campaniei umanitare „Dăruind vei dobândi!”, iniţiată de prof. Cipriana Bucur, Simona Bardan şi dir. Mihaela Apetrei. S-au strâns bani pentru a veni în sprijinul unui fost elev, diagnosticat cu cancer osos, în prezent spitalizat în Germania, precum şi alte bunuri destinate unor familii nevoiaşe. 

Interesul pentru un stil de viaţă sănătos s-a manifestat în special în data de 22 noiembrie, când inspectorul de specialitate Elena Motoveleţ din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, în colaborare cu profesorii Daniela Bortă, Ionela Doncean şi Dumitriţa Tănase, a organizat activităţi de combatere a consumului de droguri în cadrul campaniei „Ziua Naţională fără Tutun”.

Ziua de 24 noiembrie a fost dedicată „Târgului de produse hand-made şi delicii culinare. Simfonii de toamnă-iarnă”, coordonat de profesorii Simona Bardan, Cipriana Bucur şi Niculina Pintilii. Implicarea părinţilor, a elevilor şi a diriginţilor a contribuit la reuşita acestui eveniment.

Fiecare clasă participantă a ales ce va face cu banii, unii direcţionând sumele colectate către fostul nostru elev bolnav, alţii utilizându-i pentru necesităţile clasei.

Lecţia la dirigenţie susţinută de prof. Romeo Bolohan la clasa a VI-a B, cu tema „România mea, România noastră”, a adus în prim-plan importanţa respectării valorilor naţionale. Într-un cadru de sărbătoare, lecţia a fost catalogată drept „activă, interactivă şi atractivă”, impresionându-i pe participanţi şi demonstrând implicarea dirigintelui, a elevilor şi a părinţilor deopotrivă.

Toate aceste activităţi sunt doar o parte, la acestea adăugându-se şi „Ziua ştafetei” - prof. Romeo Bolohan sau Campania din cadrul SNAC „Săptămâna legumelor şi fructelor” - prof. Laura Curaleţ, care nu fac decât să demonstreze, o dată în plus, dăruirea cadrelor didactice şi implicarea atât a elevilor, cât şi a familiilor lor.

 

A consemnat, consilier educativ,

Ionela Diana Doncean

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi extraşcolare la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.
 Vizualizări articol: 4142 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi extraşcolare la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere vreme mai îndelungată, aşa că vărzările sunt o soluţie bună pentru a avea mereu la îndemână mâncare... Citeşte