Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2017 - Anul XXII, nr. 3 (6419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Achiziţii

Nici o firmă nu a depus oferte pentru studiul de impact pentru extinderea Aeroportului "Ştefan cel Mare"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Judeţean Suceava nu a primit nici o ofertă pentru realizarea unui studiu de impact în vederea extinderii Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare”. Anunţul pentru achiziţia directă a acestor servicii a fost publicat la finalul anului trecut, valoarea estimată a acestora fiind de 25.000 de lei, fără TVA. Potrivit anunţului, actualul terminal al aeroportului trebuie extins având în vedere creşterea numărului de pasageri, dar şi în contextul existenţei unor cereri pentru transportul de mărfuri prin intermediul unor aeronave de tip cargo.

În acelaşi timp, în documentaţie se mai preciza că fluxul de pasageri înregistrat pe aeroportul sucevean este unul în creştere, iar pentru anul 2017 se estimează ca numărul pasagerilor procesaţi să fie de aproximativ 250.000 – 300.000, motiv pentru care terminalul existent se dovedeşte insuficient, existând doar trei ghişee de check-in, un singur flux pentru controlul de securitate şi o singură poartă de îmbarcare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat recent cum ar putea să arate viitorul terminal al Aeroportului „Ştefan cel Mare”. El a spus că noul terminal ar urma să aibă o suprafaţă de aproximativ 4.500 de metri pătraţi, iar noua clădire ar urma să fie pe două niveluri, parter şi un etaj. Preşedintele CJ Suceava a explicat că viitorul terminal va avea patru porţi complete cu linii pentru sosiri şi plecări. Din prima schiţă prezentată de Gheorghe Flutur propunerea este ca viitorul terminal să fie construit în oglindă cu actuala clădire a aeroportul, şi să aibă aceeaşi formă, de aripă de avion.

Conform datelor oficiale, Aeroportul "Ştefan cel Mare" Suceava a avut anul acesta un număr record de pasageri. Potrivit unui raport prezentat la finalul anului trecut, pe Aeroportul "Ştefan cel Mare" au fost operate aproape 1.800 de zboruri, cu un număr total de peste 57.000 de pasageri.

În momentul de faţă pe aeroportul sucevean operează companiile Tarom, cu zboruri Suceava – Bucureşti, şi retur, precum şi Wizz Air, cu zboruri către Londra (Luton) şi Milano. Din acest an, Wizz Air va opera zboruri către trei noi destinaţii din Italia, respectiv Roma Ciampino, Treviso – Veneţia şi Bologna. Zborurile din Suceava spre Treviso – Veneţia vor debuta în data de 27 martie 2017, în timp ce cursele aeriene către Roma Ciampino şi Bologna vor începe o zi mai târziu, pe 28 martie. Cursele vor fi operate de trei ori pe săptămână spre Bologna şi Roma, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă, respectiv de două ori pe săptămână pentru Treviso, lunea şi vinerea. Tot din luna martie 2017 numărul zborurilor pe ruta Suceava – Bergamo Milano va creşte de la două, câte sunt în prezent, la patru frecvenţe săptămânale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici o firmă nu a depus oferte pentru studiul de impact pentru extinderea Aeroportului "Ştefan cel Mare".
 Vizualizări articol: 3480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nici o firmă nu a depus oferte pentru studiul de impact pentru extinderea Aeroportului "Ştefan cel Mare"5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere vreme mai îndelungată, aşa că vărzările sunt o soluţie bună pentru a avea mereu la îndemână mâncare... Citeşte