Google
 
vineri, 6 ian 2017 - Anul XXII, nr. 3 (6419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5883 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9066 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Vărzări (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere vreme mai îndelungată, aşa că vărzările sunt o soluţie bună pentru a avea mereu la îndemână mâncare de post consistentă, dar care poate fi consumată fără farfurie şi neîncălzită.

Avem nevoie de:

Aluat simplu de pâine frământat bine din 1 kg făină de grâu, 500 ml apă caldă, o linguriţă cu vârf de sare, 125 ml ulei de floarea soarelui, 50 g drojdie proaspătă; pentru umplutură: 1 kg varză murată tocată, jumătate de cană de ulei, o ceapă, piper

Preparare:

Pentru aluatul de pâine cernem făina, adăugam sarea, drojdia dizolvată în apă şi uleiul şi amestecăm. Dacă iese prea dens aluatul ( depinde de făină), mai adăugăm apă. Trebuie să rezulte prin frământare un aluat nelipicios, dar moale. Îl lăsăm acoperit să dospească minim o oră la loc cald. Între timp călim bine în ulei ceapa tocată cu piper şi adăugăm varza acră bine stoarsă de zeamă şi tocată mărunt. Călim împreună până ce varza devine uşor maronie. După dospire scoatem aluatul pe masa presărată cu puţină făină şi îl împărţim în 24 de bucăţele egale. Din fiecare facem o bilă, apoi întindem o foaie groasă cât degetul mic. În mijloc punem umplutură de varză şi aducem marginile spre centru ca pentru un plic. Colţurile care se formează le aducem încă o dată spre centru, din direcţiile opuse, lipind bine la mijloc prin presare. Secretul este să nu fie aluatul prea dens, ca să nu se desfacă la copt lipitura. Dacă nu suntem siguri de calitatea aluatului, punem plăcintele cu lipitura în jos în tavă. Dacă e moale aluatul, plăcintele rămân frumoase. Punem plăcintele în tavă, le ungem cu puţină apă cu zahăr şi le lăsăm 20 de minute să crească. Le coacem 30-35 de minute, până cresc frumos şi se rumenesc. Vărzările se pot consuma calde, dar sunt bune şi reci. Se păstrează la temperatura camerei, în pungă de plastic, după ce s-au răcit complet, până la 3 zile. Sunt gustoase şi consistente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vărzări (de post).
 Vizualizări articol: 1590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vărzări (de post)0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere vreme mai îndelungată, aşa că vărzările sunt o soluţie bună pentru a avea mereu la îndemână mâncare... Citeşte