Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2017 - Anul XXII, nr. 3 (6419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În premieră

Vatra Dornei va găzdui Campionatele Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Vatra Dornei va găzdui, la începutul lunii viitoare, în premieră naţională, Campionatele Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală. Evenimentul va avea loc în perioada 2-5 februarie a.c., la competiţie urmând să participe sportivi din peste 20 de ţări. Directorul Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei şi vicepreşedintele comitetului de organizare al campionatelor de la începutul lunii februarie, prof. Octavian Pungovschi, a ţinut să precizeze că este pentru prima dată când în România se organizează o astfel de competiţie de sanie pentru seniori. Octavian Pungovschi a precizat că sportivii din cele peste 20 de ţări vor concura pe pista de sanie naturală Bucovina, din Vatra Dornei, care are o lungime de 1.015 metri. El a arătat că lotul României pentru Campionatele Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală va fi format din sportivii Anişoara Hutopilă, Ciprian Tăzlăoanu, Adrian Filimon şi Bogdan Moroşan.

„Trebuie spus că organizarea acestor campionate mondiale la Vatra Dornei are loc după ce pe pista naturală de sanie au avut loc cinci etape de cupă mondială la acest sport. Campionatele Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală se organizează în premieră în România şi fără doar şi poate evenimentul constituie o reclamă extraordinară pentru Vatra Dornei şi pentru Bucovina. Aici, la Vatra Dornei, avem marele avantaj că sportivii sunt încântaţi de pârtie, cei mai mulţi dintre ei cunoscând pârtia de la etapele de cupă mondială care au avut loc în anii anteriori”, a spus Octavian Pungovschi.

Pe de altă parte, primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a ţinut să-i invite pe suceveni să fie prezenţi în număr cât mai mare la aceste campionate mondiale, subliniind faptul că aceasta este cea mai importantă competiţie din acest sport, care se organizează o dată la doi ani. Ilie Boncheş a adăugat că în acelaşi weekend în care au loc campionatele mondiale de sanie pe pistă naturală vor începe şi Serbările Zăpezii din Vatra Dornei. El a precizat că dacă vremea va fi favorabilă, Serbările Zăpezii vor avea loc şi în următoarele două weekenduri, respectiv 10-12 şi 17-19 februarie 2017. Până atunci însă, Ilie Boncheş a spus că pe 14 ianuarie a.c., în Vatra Dornei se va desfăşura concursul de schi „Bucuriile Zăpezii”, adresat membrilor secţiilor de schi de la cluburile şi palatele copiilor şi elevilor. A doua zi, pe 15 ianuarie, Vatra Dornei va găzdui pentru al şaselea an consecutiv, în organizarea şcolii de schi Euroski, o nouă ediţie a Zilei Mondiale a zăpezii - World Snow Day. În cadrul acestui eveniment vor fi organizate concursuri, lecţii gratuite de schi şi snowboard, o cursă a mascotelor pe schi, workshop de securitate montană şi protecţia mediului, susţinut de Ionuţ Paşcu, din partea Salvamont, şi Petrică Grigoraş, manager al Euroski. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra Dornei va găzdui Campionatele Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală.
 Vizualizări articol: 3872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vatra Dornei va găzdui Campionatele Mondiale de seniori la sanie pe pistă naturală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere vreme mai îndelungată, aşa că vărzările sunt o soluţie bună pentru a avea mereu la îndemână mâncare... Citeşte