Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 ian 2017 - Anul XXII, nr. 3 (6419)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probe scrise

Simulările examenelor naţionale vor fi organizate în luna martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 19.000 de elevi din judeţ, din clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, vor trece, în luna martie, prin focul simulărilor examenelor naţionale.

Evaluările organizate de Ministerul Educaţiei vor avea loc în perioada 13-31 martie, fiind primul an când liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a susţin testările concomitent cu elevii claselor a VIII-a. Aceştia din urmă vor fi evaluaţi la limba română şi matematică. De asemenea, elevii de clasa a XI-a vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie, în schimb, colegii lor mai mari, din clasa a XII-a, vor simula toate cele trei probe scrise.

Testarea va avea loc în condiţii identice celor de la bac, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen.

Potrivit calendarului, pe 13 martie este programată proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 14 martie, proba la limba maternă.

Pe 15 martie, elevii de clasa a VIII-a susţin evaluarea la matematică, iar pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a este programată proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie).

Proba la alegere a profilului şi specializării din data de 17 martie va fi susţinută doar de elevii claselor a XII-a. Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se realizează pe 31 martie.

La aceste teste sunt aşteptaţi circa 7.200 de elevi de clasa a VIII-a, 6.000 de clasa a XI-a şi 6.300 de clasa a XII-a.

 

Metodologie aplicată în ultima zi a mandatului

Metodologia privind organizarea simulării a fost aprobată în ultima zi a mandatului ministrului Mircea Dumitru, pe 4 ianuarie. Potrivit documentului, aceste evaluări sunt organizate pentru a-i familiariza pe elevi cu rigorile unui examen, dar şi pentru a îmbunătăţi rezultatele de la examenele de la finalul studiilor gimnaziale sau liceale.

Notele obţinute vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

 

Cum s-au descurcat elevii la simulările de anul trecut

La simulările din 2016, mai puţin de jumătate dintre elevii suceveni din clasele a XII-a au reuşit să promoveze „bacalaureatul”.

Potrivit centralizării realizate de Inspectoratul Şcolar Suceava, din cei 4.460 de elevi care au susţinut testarea, doar 2.022 (45,33%) au avut medii peste pragul de 6 (limita de promovabilitate), pe când restul de 2.438 (54,66%) de liceeni au picat simularea examenului maturităţii.

Rezultate mult mai slabe la simularea examenului de bac s-au înregistrat în rândul elevilor de clasa a XI-a, unde doar o treime dintre liceeni au reuşit să promoveze. Din numărul total de elevi prezenţi (5.072), 1.665 au obţinut note peste 6 (32,83%), iar 3.407 au obţinut note sub 6 (67,17%).

Cât priveşte simularea examenului de final de clasa a VIII-a,aproape 55% dintre elevii suceveni nu au reuşit să obţină 5, cele mai slabe rezultate înregistrându-se la proba de matematică, unde 4.587 dintre cei 7.265 prezenţi, adică 63,13%, nu au reuşit să obţină nici măcar nota 5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Simulările examenelor naţionale vor fi organizate în luna martie.
 Vizualizări articol: 2058 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Simulările examenelor naţionale vor fi organizate în luna martie1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vărzări (de post) Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere vreme mai îndelungată, aşa că vărzările sunt o soluţie bună pentru a avea mereu la îndemână mâncare... Citeşte