Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2016 - Anul XXI, nr. 292 (6405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

La Bahna Arini

Ocolul Silvic Bisericesc şi Protopopiatul Fălticeni au oferit daruri copiilor de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Darurile de Crăciun au ajuns în acest an şi la copiii sărmani din cătunul Bahna Arini al comunei Preuteşti, prin voinţa unor preoţi din Protopopiatul Fălticeni şi a unor reprezentanţi ai Ocolului Silvic Bisericesc ”Silva-Bucovina”. Acţiunea acestor oameni de bine a adus bucurie în sufletele copiilor din acest cătun izolat, în care locuiesc peste 70 de familii de romi cu venituri modeste.

Iniţiativa de a face daruri şi a aduce zâmbetul pe buzele acestor copii, care au mai rar parte de asemenea bucurii, a aparţinut preoţilor Protopopiatului din Fălticeni, sub conducerea preotului protopop Adrian Dulgheriu, în parteneriat cu reprezentanţii Ocolului Silvic Bisericesc ”Silva-Bucovina”, sub conducerea şefului de ocol, inginer Rareş Hrestic, care au adunat 80 de pachete consistente cu dulciuri şi rechizite şcolare pentru micuţii preşcolari şi elevi de la Şcoala Primară Bahna Arini. La acţiune au pus umărul preoţii din 14 parohii ale zonei Fălticeni, amintind aici preoţii Adrian Dulgheriu, din parohia Leucuceşti, Mihail Saftiuc, de la parohia Dolhasca, Florentin Loghinoaia, de la Bogdăneşti, Dorin Ţăranu, de la Huşi, Gheorghe Cornea, de la Dumbrăviţa, Claudiu Coman, de la Ioneasa, Daniel Loluţă, de la Pleşeşti, Florin Grigorescu, de la Unceşti, Tudor Andrioaia, de la Spătăreşti, Vasile Loghin, de la Brăieşti, Vasile Bostan, de la Slătioara, Gheorghe Drancă, de la Moişa, Vasile Ghivirigă, de la Arghira, precum şi preotul paroh Romică Carp, cel care slujeşte în noua biserică din Bahna Arini, un dar făcut în acest an credincioşilor din acest cătun la iniţiativa ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

 

O atmosferă de bucurie a cuprins întreaga şcoală la sosirea celor plini de daruri

Bucuria primirii cadourilor a fost uşor de citit pe chipurile vesele ale copiilor, care le-au mulţumit în felul lor darnicilor musafiri, rostindu-le Tatăl Nostru şi Îngeraşul. Atmosfera caldă, plină de bucurie, i-a emoţionat pe cei ajunşi cu daruri şi care s-au destăinuit. ”Pentru noi este un moment în care putem să dăruim unor copii care au o situaţie materială deosebită şi cărora darurile le aduc o mare bucurie în suflet”, ne-a spus plăcut surprins de reacţiile celor mici Rareş Hrestic, şeful Ocolului Silvic ”Silva-Bucovina”. Un mesaj de suflet a transmis şi părintele protopop Adrian Dulgheriu, impresionat şi el de bucuria celor mici: ”Cel mai mare dar pe care ni-l dă Dumnezeu este Naşterea Mântuitorului. De aici învăţăm şi noi să facem daruri. Darurile oferite astăzi copiilor au adus bucurie pe chipurile lor, după cum Naşterea Domnului îi bucură pe toţi creştinii. Nădăjduim că aceşti prunci vor ţine minte acest moment şi la rândul lor vor face şi ei daruri în această lume.”

Învăţătoarea Georgeta Turnea, cea care îi cunoaşte bine pe micuţii şcolii, crede că ”acest gest le-a adus copiilor o zi specială, o zi de bucurie. Mulţi provin din familii defavorizate, cu mulţi copii, pentru care orice cadou înseamnă un lucru rar. Sunt copii buni, cu care se poate lucra foarte bine, chiar dacă mulţi nu pot fi ajutaţi de părinţii lor.” Iniţiativa acestor oameni cu suflet va continua şi în zilele următoare, când darurile pregătite de ei vor ajunge de această dată la oamenii vârstnici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ocolul Silvic Bisericesc şi Protopopiatul Fălticeni au oferit daruri copiilor de Crăciun.
 Vizualizări articol: 2361 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ocolul Silvic Bisericesc şi Protopopiatul Fălticeni au oferit daruri copiilor de Crăciun5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu portocale (de post) Simplă, rapidă, gustoasă și ușor de păstrat la temperatura camerei zile în șir. Aceasta este una dintre rețetele vechi ce poate fi regăsită prin caietele bunicilor și mamelor și cu siguranță am gustat-o fiecare dintre noi cândva. Se... Citeşte