Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2016 - Anul XXI, nr. 292 (6405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Transportul cu maxi-taxi, permis până la jumătatea anului viitor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Microbuzele de maxi-taxi private vor continua să facă transport public de călători în municipiul Suceava şi în 2017, cel puţin în prima jumătate a anului, conform unei decizii de Consiliu Local luată în ultima şedinţă din acest an.

În lipsa unui număr suficient de mijloace de transport în comun în parcul auto al TPL, aleşii locali au prelungit contractul cu patru firme de transport private, care fac transport complementar de persoane, pentru un număr de cinci linii: 6, 9, 12, 13, 15.

Prelungirea delegării de gestiune până la 30.06.2017 a fost aprobată pentru contractele încheiate cu firmele TRANS DMV EUROPA SRL, EURO TIP SRL, SORY&NEL SRL, FAMILY SRL.

Contractele respective, încheiate pe 5 ani, au expirat pe 31 mai 2016, dar, în lipsa alternativelor de asigurare a necesarului de autovehicule pentru transportul public, au mai fost prelungite până la sfârşitul acestui an.

Speranţele conducerii municipalităţii sucevene se îndreptau către achiziţionarea a 40 de autobuze electrice, cu care să doteze parcul auto al societăţii de transport public local, dar proiectul european prin care se asigură finanţarea necesară este încă blocat la nivelul UE.

Dar cum anul viitor se va da undă verde acestui proiect, există mari şanse ca noile autobuze să ajungă la TPL în a doua jumătate a anului viitor sau în 2018.

„L-am întrebat pe administratorul TPL dacă poate prelua toate persoanele transportate în prezent de operatorii privaţi, iar răspunsul a fost că nu, pentru că nu au capacitatea necesară. În aceste condiţii nu avem decât să mai prelungim contractul cu operatorii de maxi-taxi, urmând ca după sosirea noilor autobuze să renunţăm la serviciile acestora”, a precizat primarul Ion Lungu.

Conform unei decizii luate luna trecută în Consiliul Local, de la 1 ianuarie 2018 TPL Suceava va fi unicul transportator public de persoane din municipiul Suceava, ceea ce ar echivala cu dispariţia maxi-taxi-urilor autorizate de primărie să presteze acest serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transportul cu maxi-taxi, permis până la jumătatea anului viitor.
 Vizualizări articol: 5091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportul cu maxi-taxi, permis până la jumătatea anului viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu portocale (de post) Simplă, rapidă, gustoasă și ușor de păstrat la temperatura camerei zile în șir. Aceasta este una dintre rețetele vechi ce poate fi regăsită prin caietele bunicilor și mamelor și cu siguranță am gustat-o fiecare dintre noi cândva. Se... Citeşte