Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2016 - Anul XXI, nr. 292 (6405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prăjitură cu portocale (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Simplă, rapidă, gustoasă și ușor de păstrat la temperatura camerei zile în șir. Aceasta este una dintre rețetele vechi ce poate fi regăsită prin caietele bunicilor și mamelor și cu siguranță am gustat-o fiecare dintre noi cândva. Se poate pregăti cu portocale sau chiar cu mere rase ori dovleac, sau chiar cu fructe uscate care au fost puțin rehidratate. Este mult mai gustoasă după 2 zile și nu necesită păstrare la rece.

Avem nevoie de:

200 g apă rece, 200 g ulei de floarea soarelui ( nu înlocuim cu margarină!), 300g zahăr tos, 1 praf de copt, 500-600 g făină albă de grâu,  zahăr vanilat, un praf de sare; Pentru umplutură- 2 portocale mari, 2 linguri amidon sau făină sau praf de budincă de vanilie, un pahar cu zahăr, 7 linguri griș

Preparare:

Punem în vasul în care vom face aluatul apa, uleiul, zahărul, puțină sare și zahărul vanilat și le amestecăm până se dizolvă zahărul. Adăugăm făina cu praful de copt. Rezultă un aluat plăcut, care poate fi modelat cu mâna. Dacă e prea cleios, mai punem puțină făină. Împărțim aluatul în 2, acoperim fiecare bucată și lăsăm să stea la temperatura camerei. Între timp spălăm bine portocalele, le înțepăm și le punem să fiarbă 30 de minute în apă clocotită, așa întregi. Le scoatem, aruncăm apa, le tăiem bucăți și le dăm prin blender sau mașina de carne. Punem o lingură de zahăr să se ardă puțin în oala pentru cremă. Terciul de portocală obținut îl amestecăm cu restul de zahăr. Când caramelul e auriu, nu maroniu, turnăm peste el terciul de portocală și dăm un clocot, cât să se dizolve zahărul și caramelul. Desfacem amidonul sau făina cu 4 linguri apă. Când terciul de portocală are consistența de smântână care curge, adăugăm amidonul dizolvat, amestecăm repede și tragem oala de pe foc. Întindem cele două bucăți de aluat în două foi cît tava.  În tava unsă cu ulei și tapetată cu făină (sau doar îmbrăcată în hârtie de copt) punem o foaie de aluat, o înțepăm din loc în loc cu furculița, întindem terciul uniform și deasuăra așezăm cealaltă foaie, pe care o presăm cu palma. Înțepăm și această foaie și dăm la copt în cuptorul bine încins, timp de cca 35- 40 minute. Nu trebuie să se rumenească puternic, ci doar să devină rozalie pe margini. Ne vom da seama când e gata și după mirosul de biscuiți calzi care iese din cuptor. Scoatem prăjitura, o presărăm cu puțin zahăr vanilat și o lăsăm să se răcorească în tavă. Când se răcește pare foarte tare, dar se va înmuia ulterior. Cu grijă, după ce este complet rece,  o transbordăm pe un fund de lemn și scoatem hârtia, dacă am folosit. Pudrăm cu zahăr pudră deasupra și tăiem cu un cuțit foarte bine ascuțit. Punem bucățile pe farfurii și le introducem în pungi de plastic până a doua zi, cel puțin. Imediat după preparare are textură crocantă, de biscuiți, dar după 1-2 zile devine mai fragedă și sfărâmicioasă, precum cornulețele sau fursecurile linzer. Rezistă la temperatura camerei chiar și 10 zile și e e mai gustoasă dacă s-a ”învechit”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitură cu portocale (de post).
 Vizualizări articol: 6960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prăjitură cu portocale (de post)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu portocale (de post) Simplă, rapidă, gustoasă și ușor de păstrat la temperatura camerei zile în șir. Aceasta este una dintre rețetele vechi ce poate fi regăsită prin caietele bunicilor și mamelor și cu siguranță am gustat-o fiecare dintre noi cândva. Se... Citeşte