Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 dec 2016 - Anul XXI, nr. 292 (6405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Rezultate finale

Ei sunt viitorii parlamentari ai Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Electoral Central a definitivat ieri împărţirea mandatelor de deputat şi senator din judeţul Suceava. Aceasta după ce în cursul zilei de miercuri au fost atribuite mandatele de parlamentar „curate”, rezultate în baza aplicării coeficientului electoral la numărul de voturi obţinute de fiecare partid care a trecut pragul electoral. În prima etapă au fost atribuite trei mandate de senator şi şapte de deputat. Pentru etapa a doua a redistribuirii voturilor, de ieri, au mai rămas un mandat de senator şi trei de deputat din judeţul Suceava.

Având un procent de 48,92 la Camera Deputaţilor, respectiv 101.839 de voturi, PSD Suceava a obţinut din prima cinci mandate de deputat, prin Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu şi Emanuel Havrici. Cu scorul de 50,09% la Senat, adică 104.482 de voturi, social-democraţii au două mandate „curate” de senator, funcţii care vor fi ocupate de liderul PSD Suceava, Ioan Stan, şi de profesorul Virginel Iordache. PNL Suceava a obţinut în urma primei redistribuiri a voturilor, cu 26,76% la Camera Deputaţilor, respectiv 55.713 voturi, două mandate de deputat, prin Ioan Balan şi Angelica Fădor. Liberalii suceveni au obţinut în urma alegerilor de duminica trecută un singur mandat de senator, prin Daniel Cadariu.

La redistribuirea voturilor care a avut loc în cursul zilei de ieri, PNL Suceava a obţinut încă două mandate de deputat, prin realizatorul TV Bogdan Gheorghiu şi omul de afaceri din Rădăuţi Dumitru Mihalescul.

ALDE, care a trecut pragul electoral atât în judeţ, cât şi la nivel naţional, a fost singurul partid care a reuşit să mai obţină două mandate de parlamentar. Având un scor de circa 5,7% la cele două camere ale Parlamentului, ALDE Suceava şi-a adjudecat la redistribuirea voturilor un mandat de deputat, prin liderul judeţean Alexandru Băişanu. Surpriza a venit la Senat, unde ultimul mandat care revenea judeţului Suceava a fost obţinut tot de ALDE. În aceste condiţii, această formaţiune politică îl va trimite în Senat pe fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Ilie Niţă.

 

Nouă dintre cei 14 senatori şi deputaţi suceveni nu au mai fost în Parlamentul României

Potrivit rezultatelor finale, PSD Suceava îi va avea ca senatori pe liderul judeţean Ioan Stan şi pe profesorul Virginel Iordache, iar ca deputaţi pe Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu şi Emanuel Havrici.

PNL Suceava îi va avea în Parlament pe senatorul Daniel Cadariu, precum şi pe deputaţii Ioan Balan, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu şi Dumitru Mihalescul.

ALDE Suceava îi va avea ca parlamentari pe deputatul Alexandru Băişanu şi senatorul Ilie Niţă. Toţi aceştia îşi vor primi certificatele de parlamentar în cursul zilei de astăzi, la Biroul Electoral Judeţean Suceava.

Trebuie spus că după definitivarea atribuirii mandatelor de deputat şi senator, nouă dintre parlamentarii judeţului Suceava se află la primul mandat. Parlamentarii care nu au mai făcut parte din Parlamentul României sunt social-democraţii Maricela Cobuz, Alexandru Rădulescu, Emanuel Havrici şi Virginel Iordache, liberalii Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu, Dumitru Mihalescul şi Daniel Cadariu, precum şi senatorul Ilie Niţă.

 

Cine sunt, pe scurt, noii parlamentari ai judeţului Suceava

Liderul PSD Suceava, Ioan Stan, se află la primul mandat de senator. Ioan Stan este din Fălticeni, iar în ultimele patru mandate a ocupat funcţia de deputat. Stan a preluat preşedinţia PSD Suceava după alegerile locale din acest an, după demisia din această funcţie a fostului preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Profesorul de fizică Virginel Iordache este director al Colegiului Naţional „Spiru Haret” Suceava şi se află la primul mandat de senator. Virginel Iordache a fost preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PSD Suceava. La ultimele alegeri locale Virginel Iordache a obţinut o funcţie de consilier judeţean, din care va demisiona odată cu alegerea ca senator.

Eugen Bejinariu este născut în comuna suceveană Zamostea, iar acum se află la cel de-al patrulea mandat de parlamentar. Eugen Bejinariu a fost ofiţer în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, director al Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, iar între anii 2003 şi 2004 a fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului României. În luna decembrie 2004 a ocupat funcţia de prim-ministru interimar al României.

Aflată la primul mandat de deputat, Maricela Cobuz este de profesie medic pediatru în cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Maricela Cobuz este şi şef lucrări dr. în cadrul Universităţii "Ștefan cel Mare" Suceava. Ea este şi preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate din municipiul Suceava.

Cătălin Nechifor a ocupat o funcţie de europarlamentar, fiind ales ulterior în Camera Deputaţilor. În anul 2012 el a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, funcţie pe care a pierdut-o în urma alegerilor locale de anul acesta.

Un alt deputat aflat la primul mandat este profesorul Alexandru Rădulescu, din Fălticeni. În mandatul 2012 – 2016, acesta a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Cel de-al cincilea deputat al PSD Suceava, Emanuel Havrici, este de profesie inginer silvic, iar în prezent ocupă funcţia de şef al Ocolului Silvic Stulpicani.

 

Liberalii suceveni îl vor avea ca deputat pe unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din judeţ şi din ţară

Primul deputat al PNL Suceava, Ioan Balan, se află la cel de-al treilea mandat în Camera Deputaţilor. Ioan Balan a ocupat funcţia de chestor al Camerei Deputaţilor, iar din punct de vedere politic este vicepreşedinte la nivel naţional al PNL, pentru Regiunea de Nord-Est. Un alt deputat al PNL Suceava este actualul primar al comunei Iacobeni, Angelica Fădor, care a câştigat pentru prima dată un mandat de deputat. Angelica Fădor se află la cel de-al treilea mandat de primar al comunei Iacobeni, funcţie din care va trebui să demisioneze după alegerea în Parlament.

În ceea ce-l priveşte pe Bogdan Gheorghiu, acesta se află, şi el, la primul mandat de deputat. Bogdan Gheorghiu este realizator TV la postul de televiziune local Bucovina TV.

Liberalii suceveni îl vor avea ca reprezentant în Camera Deputaţilor pe unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din judeţul Suceava, dar şi la nivel naţional, Dumitru Mihalescul. Acesta este din Rădăuţi şi este cel care a dezvoltat compania Marelvi, cel mai important jucător de pe piaţa distribuţiei de produse electronice şi electrocasnice din România.

Nu în ultimul rând, ALDE Suceava îl va avea ca reprezentant în Camera Deputaţilor pe liderul organizaţiei judeţene, Alexandru Băişanu. Acesta se află acum la al doilea mandat de deputat, primul fiind câştigat în urmă cu patru ani, când a candidat din partea USL, din partea PNL. Alexandru Băişanu este conferenţiar universitar doctor în cadrul Universităţii "Ștefan cel Mare" Suceava.

Noul senator de Suceava Ilie Niţă este om de afaceri, iar în perioada 2012 – 2016 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

 

Alţi doi suceveni au ajuns în Parlamentul României

Judeţul Suceava va mai avea în Parlamentul României doi reprezentanţi, de această dată din partea minorităţilor naţionale. Astfel, din partea Uniunii Polonezilor din România funcţia de deputat a fost câştigată de Victoria Longher, aflată la primul mandat în Camera Deputaţilor. Un alt sucevean care a obţinut un mandat de deputat este Andi Grosaru, din partea Asociaţiei Italienilor din România, Ro.As.It. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ei sunt viitorii parlamentari ai Sucevei.
 Vizualizări articol: 8077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ei sunt viitorii parlamentari ai Sucevei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu portocale (de post) Simplă, rapidă, gustoasă și ușor de păstrat la temperatura camerei zile în șir. Aceasta este una dintre rețetele vechi ce poate fi regăsită prin caietele bunicilor și mamelor și cu siguranță am gustat-o fiecare dintre noi cândva. Se... Citeşte