Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2016 - Anul XXI, nr. 144 (6257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultraj

Mamă şi fiu, în boxa acuzaţilor pentru că au făcut echipă pentru a bate un poliţist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie şi fiul acesteia au fost trimişi în judecată într-un dosar privind agresarea unui poliţist, autorul principal fiind tânărul în vârstă de 21 de ani, în timp ce femeia este acuzată că i-a fost complice. Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus zilele trecute trimiterea în judecată a inculpaţilor Gheorghe Ursu şi Maria Ursu, pentru o agresiune petrecută pe data de 12 mai 2016.

În acea zi, printr-un apel la 112, Poliţia a fost sesizată de un scandal în cartierul de romi Schinărie din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. În jurul orei 21.20, doi poliţişti de la Secţia Rurală Păltinoasa s-au deplasat la faţa locului. Aici, un localnic a sesizat că a fost lovit cu un par în cap de către vecinul său, Gheorghe Ursu, de 21 ani , cunoscut ca persoană recalcitrantă.

În zonă şi-a făcut apariţia în scurt timp chiar Gheorghe Ursu, dar şi mama sa. Poliţistul care avea să fie agresat, agentul DNG, a luat-o la întrebări pe femeie, reproşându-i că i-a dat de băut fiului ei (n.r. poliţistul mai intervenise în zonă şi ştia de problemele pe care le creează Ursu atunci când bea). În timp ce poliţistul discuta cu femeia, din lateral, a rezultat din anchetă, a venit fiul ei, care a încercat să-l lovească pe agent cu o bâtă. Poliţistul a reuşit să pareze această primă lovitură cu mâna, suferind leziuni în zona antebraţului şi a degetelor. Agentul a pus mâna pe Ursu şi a încercat să-l imobilizeze, ajutat şi de coleg. A fost momentul în care a intervenit şi femeia care, arată anchetatorii, l-a prins de braţ pe agent şi i-a rupt uniforma, încercând să-l scape pe fiul său. În această încăierare Gheorghe Ursu l-a lovit de două ori cu pumnul în cap pe  agentul DNG. Poliţistul s-a dezechilibrat la un moment dat şi a căzut, inculpatul continuând să-l lovească cu pumnii în zona capului. Cei doi, mamă şi fiu, au fugit apoi printre case.

Gheorghe Ursu a fost prins la trei zile de la agresiune, perioadă în care s-a ascuns în pădure. Suspectul a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de ultraj de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Deşi agresiunea nu a fost deloc măruntă şi a ştirbit serios autoritatea poliţistului, Judecătoria Gura Humorului a respins propunerea procurorilor, de arestare preventivă a lui Gheorghe Ursu. La apel, Tribunalul Suceava a schimbat însă decizia şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Gheorghe Ursu a fost trimis în judecată, din stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de ultraj, în timp ce Maria Ursu va fi judecată pentru infracţiunea de complicitate la ultraj.

Cei doi se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

În multe dosare din trecut pentru infracţiuni de ultraj, agresorii au scăpat cu pedepse blânde, închisoare cu suspendare sau amenzi penale, fapt care încurajează astfel de agresiuni. Pe de altă parte, în ultima perioadă, trebuie remarcat că măsurile restrictive ori condamnările pentru astfel de fapte au devenit mai severe, fapt care în opinia noastră este mai aproape de normalitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamă şi fiu, în boxa acuzaţilor pentru că au făcut echipă pentru a bate un poliţist.
 Vizualizări articol: 5012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mamă şi fiu, în boxa acuzaţilor pentru că au făcut echipă pentru a bate un poliţist0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei