Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2016 - Anul XXI, nr. 144 (6257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima probă

Rezultate bune pentru elevii suceveni la proba orală de limba română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul săptămânii trecute, absolvenţilor de liceu înscrişi pentru a susţine examenul de bacalaureat în sesiunea din vară li s-au evaluat competenţele de comunicare orală în limba română, aceasta fiind prima probă a examenului maturităţii din acest an.

Potrivit unei centralizări a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava (IŞJ), la proba orală de limba română, din totalul candidaţilor evaluaţi (4.651), 3.368 (72,41%) au obţinut certificatul de utilizator experimentat, cel mai mare calificativ.

1.016 (21,85%) au fost evaluaţi ca fiind utilizatori avansaţi, iar 267 (5,74%) au primit certificatul de utilizator mediu. Acestora li se adaugă 519 candidaţi care şi-au echivalat proba cu rezultate din sesiuni anterioare.

Pentru susţinerea probei A s-au înscris 4.733 de absolvenţi. Au fost prezenţi 4.651 de absolvenţi, iar 82 au absentat.

Conform programei bacalaureatului de anul acesta, evaluarea elevilor ţine cont de nivelul de înţelegere a textului, exprimarea şi argumentarea unui punct de vedere, calitatea discursului sau capacitatea de a-şi exprima opinia în legătură cu textul primit.

Totodată, în perioada 15 - 17 iunie a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă , proba B din cadrul sesiunii iunie – iulie 2016 a examenului naţional de bacalaureat.

Conform datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, din totalul candidaţilor evaluaţi (23 – limba ucraineană), 11 au obţinut certificatul de utilizator experimentat, nouă au certificatul de utilizator avansat, iar trei au primit certificatul de utilizator mediu. Pentru susţinerea probei B s-au înscris 25 de absolvenţi. Au fost prezenţi 23, iar doi au absentat.

 

Rezultatele din ţară

La nivel naţional, Ministerul Educaţiei a comunicat că din totalul candidaţilor care s-au prezentat la examen (113.981), 81.602 (71,59%) au obţinut calificativul de utilizator experimentat, 23.029 (20,21%) - certificatul de utilizator avansat, iar 9.350 (8,20%) au primit certificatul de utilizator mediu. Acestora li se adaugă 21.143 de candidaţi care şi-au echivalat proba cu rezultate din sesiuni anterioare.

Pentru susţinerea probei A s-au înscris 116.197 de absolvenţi. Au fost prezenţi 113.999 de absolvenţi, iar 2.198 au absentat. 18 candidaţi au fost eliminaţi întrucât au recurs la tentative de fraudă.

Următoarea probă, evaluarea competenţelor digitale (proba D), se desfăşoară între 21 şi 24 iunie. Probele orale se vor încheia cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 27 iunie şi 1 iulie. 4.000 de candidaţi ai sesiunii din vară a bacalaureatului susţin, în perioada 21-24 iunie, proba de evaluare a competenţelor în utilizarea calculatorului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate bune pentru elevii suceveni la proba orală de limba română.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultate bune pentru elevii suceveni la proba orală de limba română0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei