Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2016 - Anul XXI, nr. 144 (6257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scoase din biserica mănăstirii joi dimineaţă

Miercuri, 22 Iunie 2016 (14:41:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi dimineaţă, în ajun de Sânziene, hramul Sucevei, va fi scoasă din biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, prilej cu care preoţii vor citi şi Acatistul Sfântului. Urmează două zile în care la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou sunt aşteptaţi pelerini din toate colţurile ţării. Fiecare pelerin, de aproape sau de departe, purtând în suflet câte o poveste de viaţă, unii dintre ei şi grele suferinţe trupeşti, îşi încearcă an de an credinţa, răbdarea şi puterea de a participa atât la slujba de priveghere care va fi oficiată astăzi, cât şi la procesiunea care va avea loc vineri, pe 24 iunie, pe străzile Sucevei.

Părintele Vartolomeu Chira, de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, ne-a spus că, la fel ca şi în ceilalţi ani, pelerinii sunt aşteptaţi să vină în număr cât mai mare la Suceava, să participe la toate slujbele oficiate la mănăstire. În acest an, a adăugat părintele Vartolomeu, este invitat şi aşteptat să participe la Sfânta Liturghie de vineri, 24 iunie, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Slujba va fi oficiată de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la care se poate alătura şi invitatul zilei de 24 iunie, de Sânziene, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Cei doi arhiereivor oficia Sfânta Liturghie de vineri, 24 iunie, începând cu ora 9:00. Pe tot parcursul Liturghiei, credincioşii vor putea sta în continuare la rând pentru a ajunge la raclă şi pentru a se închina Sfântului Ioan cel Nou. După Sfânta Liturghie şi cuvintele de învăţătură ce vor fi rostite de preoţi, racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava va fi purtată pe braţe de câţiva preoţi şi călugări prin municipiul Suceava, în jurul orei 11:00, după cum este obiceiul străvechi de Sânziene. În acest timp, soborul de preoţi şi pelerinii care însoţesc racla se vor opri la bisericile aflate pe traseu (Biserica Sf. Înviere, Biserica Sf. Gheorghe - Mirăuţi, Biserica Sf. Dumitru, Biserica Sf. Nicolae, Catedrala Naşterea Domnului – de pe Mărăşeşti, Biserica Naşterea Maicii Domnului – de la Tribunal) şi înapoi la mănăstirea suceveană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scoase din biserica mănăstirii joi dimineaţă.
 Vizualizări articol: 7610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, scoase din biserica mănăstirii joi dimineaţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei