Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2016 - Anul XXI, nr. 144 (6257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză de doctori

Mai mult de o sută de medici de familie și specialiști peste 65 de ani au solicitat prelungirea activității

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de medici de familie și medici specialiști care au ajuns la vârsta de pensionare au făcut cereri de prelungire a activității deoarece este nevoie de ei în continuare. Solicitările vor fi analizate de o comisie din care fac parte reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, ai Colegiului Medicilor din România (CMR) și ai Casei Asigurărilor de Sănătate (CAS). Comisia s-a întrunit ieri pentru a stabili procedura de lucru și documentele necesare pentru aprobarea prelungirii activității medicilor care au împlinit 65 de ani.

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, ne-a declarat, ieri, că evaluarea cererilor va fi făcută foarte rapid deoarece în data de 1 iulie a.c. intră în vigoare noul contract cadru cu CAS.

Printre documentele care vor fi cerute medicilor se vor număra certificatul medical care să cuprindă un examen de medicină internă și unul psihiatric și o scrisoare de motivare din partea managerului de spital, în cazul medicilor specialiști, pentru susținerea solicitării.

Dr. Zorescu a precizat că motivele solicitărilor de prelungire a activității sunt deficitul de personal, îndeosebi în spitale, și zonele defavorizate.

Comisia de evaluare va avea activitate permanentă. Baza legală a aprobărilor este Legea nr.113 aprobată în data de 31 mai 2016, conform căreia medicii care își desfășoară activitatea în relație contractuală cu CAS, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale, pot rămâne în activitate după împlinirea vârstei de pensionare, cu aviz anual eliberat de DSP și CMR, pe baza certificatului de sănătate. Necesitatea prelungirii se stabilește de o comisie organizată la nivelul DSP, cu reprezentanții instituțiilor menționate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de o sută de medici de familie și specialiști peste 65 de ani au solicitat prelungirea activității.
 Vizualizări articol: 2304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mai mult de o sută de medici de familie și specialiști peste 65 de ani au solicitat prelungirea activității3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei