Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2016 - Anul XXI, nr. 144 (6257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivitate

Trei şcoli din judeţ au fost premiate de Ministerul Educaţiei pentru activităţile desfăşurate în „Şcoala altfel”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a premiat, ieri, în cadrul unei festivităţi ce a avut loc la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, cele mai reuşite proiecte desfăşurate în săptămâna 18-22 aprilie 2016, cunoscută sub numele de săptămâna „Şcoala altfel”.

Reprezentanţii a trei şcoli din judeţ au primit distincţii pentru activităţile pe care le-au organizat în „Şcoala altfel”, activităţi apreciate, ce figurează pe lista celor zece câştigători, premiile fiind înmânate de ministrul secretar de stat Monica Cristina Anisie. 

 Proiectul “Cuza Open” (turneu județean de tenis), demarat de Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” Suceava, a fost desemnat cea mai bună activitate sportivă din ţară, desfăşurată în perioada 18-22 aprilie.

„Food Revolution Day”, de la Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni, a fost desemnată cea mai bună activitate a domeniului „Educaţie pentru sănătate”, iar proiectul „e - Școala altfel”, aparţinând Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, a fost cea mai bună activitate din domeniul „Tehnic”, din săptămâna „Şcoala altfel”.

Proiectele au fost structurate pe zece domenii educaţionale. În baza punctajului obţinut (80% - nota comisiei de evaluare şi 20% - numărul de voturi acumulate pe o platformă online lansată de ministerul de resort), din cele 211 de proiecte înscrise în concurs au fost declarate câştigătoare cele zece activităţi premiate ieri.

Ministerul Educaţiei a organizat anual, începând cu anul şcolar 2011 – 2012, programul „Şcoala altfel", program obligatoriu, inclus în structura anului şcolar, în al doilea semestru.

 

Activităţi apreciate ani la rând

Turneul „Cuza Open” a fost desemnat, pentru al patrulea an consecutiv, cea mai bună activitate sportivă desfăşurată în săptămâna "Şcoala altfel", adunând 376 de voturi online.

Concursul județean de tenis de câmp ”Cupa Open”, ediția a VI-a, s-a adresat elevilor din județul Suceava cu vârste cuprinse între 14-19 ani, fete și băieți. Potrivit organizatorilor, scopul proiectului este de a dezvolta motivaţia pentru practicarea tenisului de câmp şi promovarea unui mod de viaţă sănătos în rândul elevilor, prin valorificarea potențialului individual și a valorilor educaţiei pentru sănătate. Competiția propriu-zisă s-a desfășurat în sala de sport a Complexului Sportiv Unirea și sala de sport a Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava.

De partea celalată, „e-Școala altfel”, demarată de Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni, a fost desemnată, pentru al treilea an la rând, cea mai de succes activitate din domeniul tehnic, adunând 1.693 de voturi online.

Proiectul „Food Revolution Day”, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, a fost premiat pentru prima dată şi a avut scopul de a evidenţia importanța unei alimentații sănătoase. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei şcoli din judeţ au fost premiate de Ministerul Educaţiei pentru activităţile desfăşurate în „Şcoala altfel”.
 Vizualizări articol: 2828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Trei şcoli din judeţ au fost premiate de Ministerul Educaţiei pentru activităţile desfăşurate în „Şcoala altfel”2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei