Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2016 - Anul XXI, nr. 44 (6157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Definitiv

Fraţii care au snopit în bătaie în Portugalia un tânăr, trimişi câte cinci ani la închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi fraţi din Dorneşti care în urmă cu mai bine de trei ani au snopit în bătaie un tânăr au fost condamnaţi ieri. Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat definitiv în acest caz după ce a respins apelurile declarate de Viorel Pleşca, de 26 de ani, şi Nicolae Dănuţ Pleşca, de 27 de ani. Cei doi fraţi au de executat câte 5 ani de închisoare, pedeapsă pe care au primit-o şi la prima instanţă.

Chiar dacă agresiunea s-a petrecut la Braga, în Portugalia, Viorel şi Nicolae Dănuţ Pleşca au fost trimişi în judecată în România şi asta pentru că autorităţile lusitane nu i-au putut găsi.

Prin aceeaşi soluţie, instanţa i-a obligat să-i achite lui Samoil Victor Pleşca, din Frătăuţii Noi, victima celor doi, suma de 60.000 de lei, reprezentând daune morale.

Potrivit comunicatului remis de procurori cu ocazia sesizării instanţei de judecată, fapta s-a petrecut pe 29 septembrie 2012,  în urma unor neînţelegeri dintre victimă şi autori. În acea perioadă cei trei lucrau în oraşul portughez Braga în domeniul construcțiilor şi în special în colectarea şi valorificarea fierului vechi.

În după-amiaza zilei în care s-a petrecut tentativa de omor, frații Pleşca, se arată în actele de sesizare a instanţei, s-au înarmat cu un baros de mari dimensiuni şi un baston telescopic şi s-au dus la blocul unde locuia victima, așteptând-o pentru a-i aplica o corecție.

Când Samoil Victor Pleşca a coborât din bloc, cei doi frați, susțin procurorii criminaliști, au tăbărât asupra sa, lovindu-l cu barosul în cap şi mai apoi cu bastonul telescopic peste tot corpul.

Locatari din blocul respectiv au ieşit la geamuri şi au început să strige la agresori să înceteze.

Cei doi fraţi s-au oprit abia atunci când şi-au văzut victima prăbușită la pământ, plină de sânge, după care au fugit de la faţa locului.

Samoil Victor Pleşca a fost transportat la spital, unde a fost internat aproximativ o săptămână şi jumătate, însă pentru leziunile suferite a avut nevoie, potrivit legiştilor din Braga, de 90 de zile de îngrijiri medicale.

În rechizitoriu, anchetatorii susţin că cei doi fraţi Pleşca au părăsit a doua zi Portugalia, plecând spre Germania.

 Pentru că autoritățile portugheze nu i-au putut găsi pe agresori, cercetările s-au oprit, însă, în iunie 2013, victima a făcut plângere şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii criminalişti suceveni au preluat cercetările, colaborând cu autoritățile din Braga printr-o comisie rogatorie.

Cei doi frați Pleșca au fost audiați, dar au negat că ei l-ar fi agresat pe tânărul din Frătăuţii Noi, susţinând că plângerea acestuia e mincinoasă.

Chiar fraţii Pleşca i-au solicitat procurorului de caz să fie duşi la detectorul de minciuni, însă nu s-au mai prezentat la data şi ora fixată pentru testarea poligraf, anchetatorii aflând că suspecţii lor au părăsit România, plecând la muncă în Germania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fraţii care au snopit în bătaie în Portugalia un tânăr, trimişi câte cinci ani la închisoare.
 Vizualizări articol: 3854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fraţii care au snopit în bătaie în Portugalia un tânăr, trimişi câte cinci ani la închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos grecesc de castraveți Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca însoțitor delicios al unor feluri consistente, precum fripturileAvem nevoie de:500 g iaurt natural ( preferabil... Citeşte