Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2016 - Anul XXI, nr. 44 (6157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Analize

Apa râului Bistriţa este verificată bacteriologic pentru depistarea unei bacterii periculoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administraţia Bazinală de Apă Siret verifică apele râului Bistriţa, pe teritoriul judeţului Suceava, pentru a depista dacă aceasta este infestată cu o bacterie periculoasă pentru oameni, Clostridium Perfringens. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, ne-a declarat că în cursul zilei de ieri au fost prelevate probe de apă din trei secţiuni ale râului, în aval de oraşul Broşteni, de pe raza localităţii Crucea şi în aval de municipiul Vatra Dornei.

„Am fost semnalat de prefectul de Neamţ asupra faptului că în acest judeţ rezultatele analizelor făcute pe râul Bistriţa şi afluenţi au arătat prezenţa acestei bacterii care poate crea probleme. De asemenea, dumnealui mi-a spus că aceeaşi bacterie a fost identificată şi în zona acumulării de apă Bicaz”, a arătat prefectul judeţului Suceava. El a spus că având în vedere această situaţie a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Suceava informaţii cu privire la alimentările cu apă potabilă din localităţile sucevene traversate de râul Bistriţa. Harasim a declarat că în răspunsul primit de la conducerea DSP Suceava se precizează că această instituţie monitorizează doar calitatea apei potabile şi că la nici una dintre alimentările de apă pentru populaţie nu au fost semnalate probleme.

Prefectul a adăugat că pentru verificarea calităţii apelor râului Bistriţa pe teritoriul judeţului Suceava a luat legătura cu Administraţia Bazinală de Apă Siret, care a prelevat deja probe din cele trei secţiuni ale cursului de apă. Analizele vor fi efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ, rezultatele urmând să fie prezentate în termen de 48 de ore. „La noi nu au fost probleme, dar trebuie să facem o evaluare şi, preventiv, să vedem dacă e posibil să fie un grad de încărcare a apelor cu această bacterie din zona judeţului Suceava”, a spus Constantin Harasim.

Autorităţile din Neamţ au anunţat la finalul săptămânii trecute că toate lacurile din acest judeţ, de pe râul Bistriţa, sunt infestate cu bacteria Clostridium Perfringens.

Potrivit specialiştilor, bacteria Clostridium Perfringens  poate genera forme severe de infecție alimentară şi se manifestă prin dureri de stomac, diaree sau crampe abdominale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apa râului Bistriţa este verificată bacteriologic pentru depistarea unei bacterii periculoase.
 Vizualizări articol: 2257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apa râului Bistriţa este verificată bacteriologic pentru depistarea unei bacterii periculoase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos grecesc de castraveți Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca însoțitor delicios al unor feluri consistente, precum fripturileAvem nevoie de:500 g iaurt natural ( preferabil... Citeşte