Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2016 - Anul XXI, nr. 44 (6157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Examen

Peste 300 de elevi au absentat la prima probă a simulării evaluării naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

303 elevi de clasa a VIII-a au absentat luni de la prima probă a simulării examenului de evaluare naţională, proba de limba şi literatura română.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, din cei 7.618 elevi înscrişi la şcolile din Suceava au participat la testare 7.315.

Evaluarea a început la ora 9.00, elevii având la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele primite. Astăzi, aceştia sunt aşteptaţi în sălile de examen pentru a susţine proba la matematică.

Tezele vor fi corectate de o comisie de profesori înfiinţată la nivelul fiecărei şcoli, iar rezultatele vor fi publicate la data de 4 martie.

La primul subiect, pornind de la poezia „Vârful dealului” de Ion Pillat, elevii au avut de răspuns unor cerinţe – de nominalizat sinonime pentru câteva cuvinte, de explicat rolul unei virgule, de precizat tipul de rimă şi măsura poeziei, de nominalizat un epitet şi o metaforă etc. Rezolvarea corectă a cerinţelor asigura elevilor un total de 42 de puncte.

Elevii au mai avut ca sarcină redactarea unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care să motiveze apartenenţa poeziei lui Ion Pillat la specia pastel.

La subiectul al II-lea, cotat cu 36 de puncte, elevii de clasa a VIII-a au primit un fragment ştiinţific dintr-un articol din Terra Magazin – „Grupa Munţilor Banatului – Piticii Carpaţilor”, semnat de Dănuţ Călin, pe baza acestuia fiind formulate şase cerinţe de gramatică, sintaxă și morfologie.

În ultima parte a tezei elevii au avut de redactat o compunere (150-250 de cuvinte) în care să relateze o întâmplare reală sau imaginară petrecută în timpul unei excursii.

 

Ministerul Educaţiei păstrează formula de admitere la liceu

Elevii de clasa a VIII-a se pregătesc de primul examen important, respectiv evaluarea naţională. Încă de la finele anului trecut, Ministerul Educaţiei a publicat modele de subiecte pentru examenele pe care le vor susţine viitorii absolvenţi de gimnaziu. Acestea se găsesc pe pagina electronică a ministerului de resort.

Evaluarea naţională va începe pe 27 iunie cu primul examen, cel la Limba şi literatura română. Elevii de clasa a VIII-a vor continua probele scrise cu examenul de Limba şi literatura maternă pe 28 iunie, iar ultimul examen va fi pe 29 iunie, la Matematică. Ministerul Educaţiei nu a pregătit noutăţi în ceea ce priveşte admiterea la liceu, astfel că după algoritmul implementat în urmă cu doi ani, la admitere se va ţine cont de media de la evaluarea naţională (75%) şi media notelor din gimnaziu (25%).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de elevi au absentat la prima probă a simulării evaluării naţionale.
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de elevi au absentat la prima probă a simulării evaluării naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos grecesc de castraveți Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca însoțitor delicios al unor feluri consistente, precum fripturileAvem nevoie de:500 g iaurt natural ( preferabil... Citeşte