Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 feb 2016 - Anul XXI, nr. 44 (6157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Dosar complicat

Doi şoferi condamnaţi şi daune de peste 70.000 de lei, după un accident mortal, cu o Dacie făcută praf de un Mercedes

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi şoferi implicaţi într-un accident rutier în vara anului 2012, în comuna Adâncata, în urma căruia o femeie a decedat, au primit pedepse identice, ancheta stabilind că vina pentru tragedie se împarte în mod egal. Sentinţa a fost dată de Curtea de Apel Suceava şi este definitivă. În acelaşi dosar s-a stabilit ca soţul şi copiii femeii decedate în accident să primească despăgubiri cifrate la peste 70.000 de lei, plus bonificaţii lunare pentru studii, în cazul copiilor.

 

Cum s-a ajuns la culpă comună

Cei doi inculpaţi din acest dosar, Petru Serediuc şi Petru Alemnăriţei, au fost trimişi în judecată pentru „ucidere din culpă”. Ambii au făcut erori care au dus la tragedie, a rezultat din ancheta poliţiştilor şi a procurorilor.

Accidentul de acum mai bine de trei ani de zile este unul de dat ca exemplu privind cum se poate ajunge la o tragedie din cauza unei opriri neregulamentare, respectiv a vitezei peste limita legală în localitate.

Şoferul unei Dacii 1310, Petru Serediuc, din satul Slobozia, comuna Zvoriştea, se deplasa pe DN 29A, pe raza comunei Adâncata, iar la un moment dat a oprit pentru a lăsa o tânără în faţa casei. Din anchetă a rezultat că şoferul nu a ieşit cu autoturismul în afara carosabilului şi, mai mult, zona în care a staţionat este prevăzută cu linie continuă. 

Şoferul care venea din spate, Petru Alemnăriţei, din Vârfu Câmpului – Botoşani, era la volanul unei autoutilitare Mercedes şi avea vizibilitate redusă,  într-o zonă de urcare şi apoi de coborâre. Când a văzut Dacia din faţă şi a frânat, acesta mai avea aproximativ 20 de metri până la autoturism. Vehiculul nu s-a oprit la timp, astfel că Dacia a fost lovită violent şi proiectată la câţiva metri distanţă. Autoturismul Dacia a fost distrus în partea din spate, astfel că o femeie în vârstă de 45 de ani, pasageră pe banchetă, a resimţit un şoc teribil. Victima a intrat în comă şi a decedat câteva zile mai târziu, la Spitalul Judeţean Suceava.

Şoferul Daciei a fost trimis în judecată pentru că a oprit neregulamentar, pe carosabil, într-o zonă fără vizibilitate, prevăzută cu linie continuă, iar celălalt pentru că circula cu viteză mult peste cea legală în localitate, cauză din care nu a putut evita obstacolul din faţă. Ambii conducători auto au încercat să paseze responsabilitatea pe celălalt.

 

Ambii şoferi au scăpat cu pedepse cu suspendare

Magistraţii Curţii de Apel Suceava au stabilit ca fiecare dintre inculpaţi să fie condamnat la câte un an de închisoare. În cazul ambilor, pedepsele au fost suspendate condiţionat, pe durata unor termene de încercare de câte 3 ani de zile.

Referitor la despăgubiri, asigurătorul este obligat să achite 25.000 de lei soţului decedatei şi câte 20.000 de lei celor doi copii ai acesteia. Familia lovită de nenorocire  mai are dreptul la 6.000 de lei daune materiale, în timp ce copiii vor primi şi câte 85 de lei despăgubiri periodice, pe durata studiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi şoferi condamnaţi şi daune de peste 70.000 de lei, după un accident mortal, cu o Dacie făcută praf de un Mercedes.
 Vizualizări articol: 7088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi şoferi condamnaţi şi daune de peste 70.000 de lei, după un accident mortal, cu o Dacie făcută praf de un Mercedes5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos grecesc de castraveți Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca însoțitor delicios al unor feluri consistente, precum fripturileAvem nevoie de:500 g iaurt natural ( preferabil... Citeşte