Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2016 - Anul XXI, nr. 38 (6151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mutări în structurile MAI

Agenţii se pregătesc să devină ofiţeri. Urmează recrutările din sursă externă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un anunţ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu privire la faptul că  2.500 de posturi destinate structurilor operative vor fi scoase la concurs pentru recrutări din sursă externă, a stârnit interesul foarte multor suceveni, în special al celor tineri. Cifra a fost anunţată oficial de MAI, iar procedurile de reorganizare privesc Poliţia, atât Inspectoratele Judeţene, cât şi Poliţia de Frontieră, Jandarmeria şi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă. Ce se ştie cert în momentul de faţă este doar că la nivel naţional vor fi scoase la concurs 2.500 de posturi, toate pentru subofiţeri. Pe scurt, strategia MAI este următoarea: o parte dintre subofiţerii actuali vor trece în corpul ofiţerilor, în urma unor concursuri,  iar pe posturi de subofiţeri vor veni cei recrutaţi dintre „civili”, tot în urma unor concursuri. Aceste mutări sunt necesare în condiţiile în care există deja un deficit de personal, la toate structurile operative, atât la ofiţeri, cât şi la subofiţeri, iar un număr important de oameni vor ieşi la pensie în perioada imediat următoare.

 

Deocamdată au fost scoase la concurs doar posturile pentru ofiţeri 

Oficial, ziua de ieri, 15 februarie, a fost cea în care s-a dat startul procedurii de încadrare din sursă internă pentru ofiţeri şi din sursă externă pentru subofiţeri. Cifre concrete sunt deocamdată doar pentru ocuparea posturilor de ofiţeri. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava sunt scoase la concurs 24 de funcţii de ofiţeri. 13 posturi sunt cu atribuţii pe linie publică, 10 pentru investigaţii criminale şi unul pentru specialitatea investigarea criminalităţii economice. Concursurile vor avea loc pe 19 martie şi se pot înscrie doar subofiţerii care îndeplinesc anumite criterii, legate de studii  şi o perioadă minimă de experienţă în Poliţie. La Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava deocamdată au fost scoase la concurs trei posturi de ofiţeri.

 

Deficitul de personal în Poliţie, o realitate incontestabilă şi la nivel de judeţ

Vasile Grumăzescu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Suceava, a precizat că zeci de colegi agenţi s-au arătat deja interesaţi de concursurile pentru posturile de ofiţeri. Grumăzescu a subliniat că în multe zone din judeţ poliţiştii sunt insuficienţi. El a exemplificat cu scheme de personal insuficiente la secţiile de poliţie din Mălini, Bălcăuţi, Iacobeni, Pojorâta sau Poliţia municipală din Vatra Dornei. De asemenea, la multe din structurile rutiere din judeţ există deficit de personal, în special de subofiţeri.

„Problemele majore sunt în ceea ce priveşte poliţiştii de ordine publică şi cei care să lucreze în mediul rural”, a rezumat Vasile Grumăzescu.

 

Sindicalişti: recrutările din sursă externă nu sunt tocmai normale, dar necesare în situaţia dată

Contactat de Monitorul de Suceava, Iulian Surugiu, liderul SNAP la nivel naţional, şi-a spus şi el punctul de vedere cu privire la aceste recrutări din sursă externă care se vor face în perioada următoare. El a subliniat că, de principiu, aceste recrutări nu sunt normale.

“E o decizie injustă faţă de tinerii care fac doi ani şcoli de poliţie, care stau în cazarmă şi sunt susţinuţi financiar de familiile lor. Noi, sindicatul, solicităm de trei ani ca şcolile de poliţie să aibă cifre de şcolarizare mai mari, iar dacă acestea erau aprobate nu se ajungea aici”, a declarat Iulian Surugiu.

Totuşi, având în vedere deficitul de poliţişti, de cel puţin 3.000 de oameni la nivel naţional, susţine Surugiu, aceste recrutări dintre civili trebuie făcute.

 

Examen, teste fizice şi perioadă de şase luni de cursuri

“Este o situaţie de criză şi trebuie să o tratăm ca atare. La întâlnirile pe care le vom avea în zilele următoare cu cei de la minister vom solicita ca măcar aceste examene să fie dificile, inclusiv testele fizice, pentru ca poliţiştii selectaţi să poată face ulterior faţă solicitărilor muncii de zi cu zi. De asemenea, cerem imperativ ca cei care trec de examene să urmeze şase luni de cursuri intensive de pregătire, înainte de a fi repartizaţi pe posturi”, a declarat Iulian Surugiu.

Până în momentul de faţă nu se cunosc nici un fel de detalii legate de cine se va putea înscrie la aceste examene (criterii de vârstă de exemplu), când vor avea loc ori de numărul de posturi pentru agenţi din sursă externă care vor fi repartizate judeţului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţii se pregătesc să devină ofiţeri. Urmează recrutările din sursă externă.
 Vizualizări articol: 8188 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Agenţii se pregătesc să devină ofiţeri. Urmează recrutările din sursă externă3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Transparență? trimis de
(16 feb 2016, 18:41:33
De ce la depunerea dosarului nu ți se spune câți candidați sunt înscriși pe locul pe care aplici și nici nu prea ți se verifică dosarul? (verificarea dosarului are loc în urma unei comisii reunite după încheierea înscrierilor)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Jeleuri de casă Se pregătesc foarte ușor, arată bine și seamănă la gust cu jeleurile moi din comerț, dar nu conțin puzderia de conservanți și coloranți artificiali din jeleurile produse industrial.Avem nevoie de:200 ml suc natural de fructe sau zeamă de compot (... Citeşte