Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2016 - Anul XXI, nr. 38 (6151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Minciuna din pat

A aflat după şapte ani că nu-i este tată copilului pe care l-a crescut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din Horodnic a trăit o adevărată dramă după ce a primit un telefon anonim. Unul dintre cei doi copii pe care i-a crescut cu bună-credinţă s-a dovedit că nu era al său, iar acum omul doreşte ca acest adevăr, chiar dacă extrem de dureros, să fie cunoscut de toată lumea.

Ovidiu Ionel Nichiforel a primit ca o lovitură de baros ştirea că fiul său cel mic nu este în realitate copilul său. Un pic neîncrezător, a început o serie de demersuri care în final au confirmat că fusese înşelat de soţie. Două teste ADN au demonstrat că a crescut un copil care nu era sânge din sângele său, dar şi faptul că ani de zile a trăit într-o minciună totală.

Bărbatul spune că trecutul nu îi dă linişte nici acum, motiv pentru care a apelat la instanţele de judecată în speranţa că fosta soţie va fi obligată la plata unor despăgubiri morale pentru prejudiciul de imagine pe care i l-a adus.

Povestea de dragoste dintre Ovidiu Ionel Nichiforel şi viitoare sa soţie, Carmen Lăcrămioara Nichiforel, din Dorneşti, a început la finele lui 1999, iar căsătoria a venit firesc. La începutul anului 2000, cei doi s-au mutat în Italia, unde bărbatul lucra de la vârsta de 18 ani. Totul părea că merge în direcţia potrivită, iar cei doi păreau fericiţi. În cursul anului 2003, din relaţia lor a rezultat un băiat, iar trei ani mai târziu a venit pe lume un al doilea copil, tot un băiat.

„Între noi au existat şi certuri, dar nu ceva foarte grav. Cât am stat împreună nu mi-a dat niciodată de bănuit că ar avea o altă relaţie. Am crezut că este o soţie corectă şi cu principii”, a mărturisit Ovidiu Ionel Nichiforel.

Primele semne de întrebare în ceea ce priveşte paternitatea celui de-al doilea copil au venit în momentul în care s-a pus problema unor analize şi teste, pe care femeia le-a refuzat.

„Băiatul are o serie de probleme medicale, un handicap, iar în tot timpul ăsta am mers la medici, dar şi pe la preoţi şi mănăstiri să ne rugăm. Nu ne ştiam vinovaţi cu nimic, cel puţin eu, şi ne întrebam ce anume am făcut de avem parte de un asemenea blestem, pentru ca mult mai târziu să aflu motivul: copilul era născut din păcat”, a povestit Ovidiu Ionel Nichiforel.

 

„Nichiforel Ovidiu nu este tatăl biologic al copilului, probabilitate paternitate de 0%”

Neînţelegerile dintre soţii Nichiforel aveau să se finalizeze cu divorţul pronunţat în noiembrie 2013, prin acordul amândurora. Cu ocazia aceluiaşi proces, Judecătoria Rădăuţi a constatat că băiatul cel mare rămâne în grija tatălui, iar cel mic rămâne în custodia mamei.

„Faptul că băiatul stă cu fosta mea soţie e un fel de a spune, pentru că, în realitate, ea este în Italia şi acum, iar copilul este crescut de o rudă de-a mea, din Horodnic. Practic, stă la câteva sute de metri de casa mea şi e un copil care nu are nici o vină pentru greşelile mamei sale”, este de părere Ovidiu Ionel Nichiforel.

Bomba a venit după aproape un an de zile, în toamna lui 2014, când un bărbat care nu şi-a declinat identitatea l-a anunţat pe bărbatul din Horodnic despre faptul că băiatul său cel mic nu este de fapt fiul său.

A început o luptă cu el însuşi, cu propria conştiinţă care nu-i dădea pace. A comandat un test ADN la un laborator partener al unei firme din străinătate, iar rezultatele care i-au parvenit în noiembrie 2014 au fost extrem de clare: „Concluzia testării genetice de paternitate pe care am efectuat-o prin intermediul clinicii noastre pe mostre corporale ale donatorilor este că numitul Nichiforel Ovidiu nu este tatăl biologic al copilului, probabilitate paternitate de 0% - excludere 100%”.

 

Infidelitatea soţiei, confirmată şi de un al doilea test ADN

Având această certitudine, bărbatul a deschis o acţiune în instanţă, la Judecătoria Rădăuţi, prin care a solicitat să nu mai fie tatăl copilului, dar şi daune morale din partea soţiei care i-a fost infidelă. Cum era şi firesc, în cauză s-a realizat o nouă expertiză ADN, de această dată la Laboratorul de Genetică Medico-Legală al IML Iaşi. Au fost prezenţi atât copilul, cât şi foştii soţi Nichiforel. Rezultatul venit pe 26 mai 2015 nu a făcut altceva decât să confirme expertiza anterioară: „Este exclus ca numitul Nichiforel Ovidiu Ionel să fie tatăl biologic al copilului”.

Procesul şi-a continuat cursul, iar decizia l-a mulţumit doar parţial pe bărbat. Astfel, magistratul de la Judecătoria Rădăuţi a hotărât ca din registrul de stare civilă al copilului să fie radiat numele lui Ovidiu Ionel Nichiforel de la rubrica tată.

La al doilea capăt de cerere, instanţa a decis că nu este cazul să acorde daune morale, aspect care l-a nemulţumit pe bărbatul din Horodnic.

„În toţi cei şapte ani cât am fost căsătorit, pentru îngrijirea copilului am cheltuit sume foarte mari de bani. Numai faptul că cineva a stat cu el am cheltuit câte 300 de euro/lunar, şedinţe la logoped timp de patru ani, plus vizite la medic în România şi Italia şi tratamentele adiacente. Sunt sume pe care consider că fosta mea soţie trebuie să mi le acorde cu titlu moral pentru prejudiciul de imagine creat”, a arătat Ovidiu Ionel Nichiforel.

 

Mesaj către fosta soţie: „Nu-ţi bate joc de copii”

Bărbatul din Horodnic spune că i se rupe inima când îl vede pe băiatul pe care l-a crescut timp de şapte ani având convingerea că este al său. „Ne întâlnim uneori pe drum şi de fiecare dată îi dau câte ceva, o ciocolată, ceva ce am la mine. Nu i-am putut spune că nu sunt tatăl său şi nici nu cred că-i voi spune eu aşa ceva”, a mărturisit Ovidiu Ionel Nichiforel.

Acesta a dorit să-i transmită un mesaj şi fostei sale soţii: „Nu-ţi bate joc de copii. Ai grijă de băiatul pe care îl ai cu alt bărbat şi nu-l uita pe cel pe care îl avem împreună. Oricât de bun tată aş fi eu, un copil are nevoie şi de mamă. Să-ţi fie ruşine pentru ce ai făcut. Eu am încercat să avem o familie şi o casă, dar ai preferat să trăieşti într-o minciună şi m-ai târât şi pe mine în această mocirlă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A aflat după şapte ani că nu-i este tată copilului pe care l-a crescut.
 Vizualizări articol: 17592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 26 voturi
A aflat după şapte ani că nu-i este tată copilului pe care l-a crescut3.8526

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Astia fac reclama la inselaciune si ura bine gandi trimis de
(16 feb 2016, 18:03:36
Cand apar , articole de genu asta , e clar , ni se coace ceva. La colectiv a fost cu exemple, pe viu si a cazut guvernul. Acum , ceva, cineva, undeva, tre' sa cada. "Articolele tari" care dezechilibreaza familia, sant perdele de fum , care mascheza jocurile politice futile de genul "Political correct is in the air" ca tot e anotimpul in care ne iubim ca fratii.
2.   Manastiri trimis de
(16 feb 2016, 18:38:43
Se pare că rugăciunile la popi nu l-au ajutat să fie tatăl copilului!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Jeleuri de casă Se pregătesc foarte ușor, arată bine și seamănă la gust cu jeleurile moi din comerț, dar nu conțin puzderia de conservanți și coloranți artificiali din jeleurile produse industrial.Avem nevoie de:200 ml suc natural de fructe sau zeamă de compot (... Citeşte