Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2016 - Anul XXI, nr. 38 (6151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Francezii români şi nemţii englezi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Multe şi minunate întâmplări ne-au populat ultimul weekend, iar dintre ele, parcă tot cele avându-i pe români în prim-plan au fost cele mai ale naibii. Prima dintre nebunii, prin dimensiunile ei, au comis-o handbaliştii de la Dinamo, care la un moment dat erau conduşi cu 10 goluri, diferenţă ce părea insurmontabilă, mai ales că de partea cealaltă nu se afla CSMU Suceava, ci Granollers. Era 18 - 8, şi singura speranţă mai părea a fi doar de a lua bătaie la ceva mai puţine goluri. Numai că împotriva a tot ceea ce ştiam până acum despre sportivii români, dintr-un lung şir de experienţe, situaţia s-a schimbat brusc: Dinamo a început să recupereze, astfel încât la pauză rămăseseră doar 7 goluri diferenţă. Aparent, tot insurmontabil. Finalul i-a găsit pe spanioli cu avantaj de numai un gol. Pe care l-a anulat francezul Diaw, pentru ca tot el să dea şi golul unei victorii absolut fabuloase. Rămânând în zona semicercurilor, aproape la fel au stat lucrurile şi la feminin, unde Baia Mare a obţinut o victorie tot senzaţională, tot în deplasare, în Franţa, tot în ultimele secunde (ba chiar în ultima!), şi adusă tot de o reprezentantă a Franţei pe tărâm românesc: numită Pineau, care cam vegetase preţ de 58 de minute şi ceva. Numai că în ultimele două s-a trezit: a egalat cu un şut de la şold dat ca din tun, iar la ultima fază a recidivat, trimiţându-şi echipa direct în sferturi de finală, iar pe conaţionalele ei, presupun, la medic. Arătau, săracele, de parcă le căzuse tavanul în cap, iar vreo 4 sau 5 păreau să aibă în plan suicidul. Întâmplarea numărul 3 vine din fotbal, şi respectă cam acelaşi scenariu: condusă cu 1 - 0 pe propriul teren de fabuloasa Leicester, Arsenal a reuşit cumva egalarea, iar când mai erau vreo 20 de secunde din cele 5 minute de prelungiri, neamţul Ozil a executat o lovitură liberă de la vreo 35 de metri. A pus mingea "cu mâna" pe căpăţâna lui Wellbeck, aflat la primul meci după luni multe de absenţa. Gol, victorie, şansă la titlu. Ideea, deloc nouă, este că până la fluierul final, indiferent despre ce sport e vorba, se joacă. Cu condiţia să vrei, să poţi şi mai ales să ştii că poţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Francezii români şi nemţii englezi.
 Vizualizări articol: 1530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Francezii români şi nemţii englezi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Jeleuri de casă Se pregătesc foarte ușor, arată bine și seamănă la gust cu jeleurile moi din comerț, dar nu conțin puzderia de conservanți și coloranți artificiali din jeleurile produse industrial.Avem nevoie de:200 ml suc natural de fructe sau zeamă de compot (... Citeşte