Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2016 - Anul XXI, nr. 38 (6151)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aniversare

Fălticeneanca Natalia Turcu a împlinit centenarul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un exemplu pentru comunitate este Natalia Turcu, care la începutul lunii februarie a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. Sâmbătă, 13 februarie, copiii, nepoţii şi strănepoţii, rudele şi prietenii, dar şi reprezentanţii administraţiei publice locale au sărbătorit-o pe Natalia Turcu la un restaurant din Fălticeni. Pe lângă flori, cadouri, tort şi şampanie au fost şi lacrimi de bucurie pentru că această aniversare a fost un bun prilej de întâlnire pentru toţi membrii familiei, unii veniţi de aproape, alţii de departe. Nu a lipsit nici slujba de mulţumire oficiată de preoţii Bogdan şi Neculai Apostol de la Parohia Grădini pentru tot ce i-a dat Dumnezeu doamnei Natalia în cei 100 de ani de viaţă. Bătrâna născută în 1916 a crescut împreună cu soţul său şase copii. Una dintre fiice, Eliza, a murit la vârsta de 42 de ani. Natalia Turcu are şapte nepoţi şi opt strănepoţi, îi ştie pe toţi pe nume şi cântă împreună cu ei melodiile tinereţei sale, pe care tot ea i-a învăţat în zilele de vacanţă, când aceştia stau la bunica.

Foarte lucidă, îmbrăcată îngrijit şi precizând că a decalat un pic aniversarea pentru că a fost şi la coafor, Natalia Turcu a primit oaspeţii cu bucurie. Întrebată ce a făcut, sau mai degrabă ce trebuie să facem şi noi pentru a ajunge ca dânsa la o astfel de vârstă, aceasta a spus că “trebuie să muncim şi să fim mai buni, să nu purtăm ură unul pe altul”.

“Am o sută de ani. Cine mai este ca mine? Secretul longevităţii nu îl spun la nimeni pentru că mi-l fură. Pe cei tineri îi sfătuiesc să fie buni, să muncească, să fie harnici, să nu se certe sau să se implice în conflicte, să se sacrifice pentru copii. Aşa vor avea un trai liniştit. M-am căsătorit la 17 ani şi cel mai greu mi-a fost în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când soţul a fost rănit, mai ales că a urmat o perioadă grea, cu multe lipsuri, au urmat foametea şi multe alte greutăţi. Am crescut şase copii, pe care i-am purtat în şcoală şi toţi au făcut facultate, dar şi nepoţi, pe unii chiar de mici, pentru că una dintre fete a murit la vârsta de 42 de ani. Noi am fost oameni liniştiţi şi aşa au fost şi copiii noştri”, a spus Natalia Turcu la aniversarea unui secol de viaţă.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, din partea primarului Cătălin Coman şi a viceprimarului Constantin Bulaicon sărbătorita a primit flori, tort, şampanie şi o Diplomă de excelenţă pentru că exemplul său de viaţă este unul de urmat. Viceprimarul Constantin Bulaicon a vorbit despre rarul privilegiu de a sărbători o centenară.

“Doamna Natalia a avut o viaţă activă, cu bucurii şi necazuri, fiind un model pentru noi. Îi spun un sincer <La mulţi ani!>. Îmi doresc ca astfel de aniversări să avem cât mai multe, administraţia publică locală având grijă de vârstnicii noştri. O rugăm pe draga noastră sărbătorită să aibă răbdare şi să ne aştepte şi pe noi, cei de faţă, să ajungem la vârsta centenarului şi să ne dea cele mai potrivite sfaturi de viaţă”, a precizat viceprimarul Constantin Bulaicon.

Bătrâna a asistat emoţionată la toate surprizele ce i-au fost pregătite de copiii Silva, Olguţa, Axinia, Nicu, Costică şi de nepoţi, din când în când ştergând lacrimile create de emoţia momentelor care s-au succedat sâmbătă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticeneanca Natalia Turcu a împlinit centenarul.
 Vizualizări articol: 2933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Fălticeneanca Natalia Turcu a împlinit centenarul4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Jeleuri de casă Se pregătesc foarte ușor, arată bine și seamănă la gust cu jeleurile moi din comerț, dar nu conțin puzderia de conservanți și coloranți artificiali din jeleurile produse industrial.Avem nevoie de:200 ml suc natural de fructe sau zeamă de compot (... Citeşte