Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2016 - Anul XXI, nr. 22 (6135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Termen de 3 luni pentru un verdict în dosarul de omor în care principalul suspect a fost pus în libertate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suspectul principal din complicatul caz de omor petrecut în luna mai a anului 2014 la Milişăuţi, când o bătrână în vârstă de 70 de ani a fost ucisă în propria casă în scop de jaf, a contestat pentru a doua oară cu succes perioada prea lungă de urmărire penală împotriva sa, Tribunalul Suceava stabilind ieri ca procurorul criminalist care se ocupă de dosar să finalizeze perioada de urmărire penală în termen de trei luni de zile. Acest termen vine după ce, un prim termen de soluţionare a urmăririi penale, de şase luni de zile, a expirat fără ca anchetatorii să dea un verdict în ceea ce-l priveşte pe inculpatul faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală de mai bine de un an şi jumătate.

 

O moarte cumplită şi o anchetă foarte complicată

În mai 2014, Garofina Moţoc, o femeie în vârstă de 70 de ani, care locuia singură într-o casă din Milişăuţi şi se deplasa cu greutate, având o pareză pe partea stângă, a fost găsită decedată în locuinţă, având multiple leziuni produse prin violenţă. Cadavrul bătrânei a fost descoperit abia pe 22 mai, la cinci zile de la deces, după cum s-a stabilit în urma necropsiei. Bătrâna a fost ucisă în bătaie, mai mult, fiind descoperite şi indicii ale unei agresiuni sexuale.

Anchetatorii, judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au ajuns, după câteva zile de cercetări, la Vasile Mădălin Paşcu, pe atunci în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul în Mureş, dar care stătea la Arbore, şi la Vasile Vlăduţ P., de 15 ani, din Arbore. Cei doi tineri de etnie romă au fost identificaţi şi probaţi ca autori de furturi, inclusiv la Milişăuţi, astfel că au fost puşi în capul listei de suspecţi.

La scurt timp, Vasile Mădălin Paşcu a fost pus sub acuzare pentru infracţiunea de omor şi a fost arestat preventiv.

Vasile Mădălin Paşcu a fost arestat preventiv, la solicitarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pe 25 mai. Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de două ori. Pe 6 august 2014, chiar procurorul a solicitat înlocuirea stării de arest preventiv cu cea a controlului judiciar, tocmai din cauza lipsei indiciilor clare de comitere a faptei. Tribunalul Suceava a admis propunerea, ba mai mult, a dispus ca suspectul să fie cercetat în stare de libertate, fără nici o măsură restrictivă.

 

Inculpatul aşteaptă să fie declarat nevinovat pentru a solicita despăgubiri

Pus în libertate după mai bine de două luni de arest preventiv, Vasile Mădălin Paşcu a rămas principalul suspect de omor, urmărirea penală împotriva sa fiind continuată. Timpul a trecut, însă în dosar nu au apărut elemente noi. Paşcu nu a fost nici trimis în judecată şi nici absolvit de vină. De asemenea, nu a fost identificat şi reţinut vreun alt suspect.

Pe acest fond, avocatul Tudor Sălăgean, care îl reprezintă pe inculpat, a contestat la Tribunalul Suceava durata prea îndelungată a procesului penal. Argumentul principal al acestuia a fost că probatoriul a fost epuizat, iar ancheta nu a adus nimic nou de luni de zile. În aceste condiţii, a cerut scoaterea de sub urmărire penală a lui Paşcu.

Până acum, pe parcursul anchetei, s-au efectuat trei expertize genetice, iar Paşcu a fost testat la poligraf atât la Botoşani, cât şi la Bucureşti. Tribunalul Suceava i-a dat dreptate avocatului şi a constatat că „realităţile procesuale şi procedurale ale cauzei nu justifică prelungirea perioadei de urmărire penală”.

De după gratii (unde se află în urma unor condamnări pentru furturi), prin avocat, Vasile Mădălin Paşcu se declară nevinovat şi consideră că s-a dorit găsirea unui ţap ispăşitor.

Avocatul său a declarat, pentru Monitorul de Suceava, că imediat ce procesul penal se va încheia, va deschide o acţiune în care clientul său va solicita despăgubiri pentru perioada în care a fost arestat preventiv nevinovat şi pentru perioada în care a fost urmărit penal nejustificat, după ce probatoriul a indicat clar că nu el este autorul faptei. Acesta a mai spus că va face plângere la Inspecţia Judiciară împotriva procurorului de caz, pentru prelungirea nejustificată a duratei urmăririi penale. 

 

Anchetatorii mai aşteaptă un rezultat ADN

De cealaltă parte, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a invocat că mai aşteaptă un rezultat ADN, iar acesta încă nu a sosit. Cum procurorul este suveran în această fază a anchetei, judecătorii au stabilit că acesta mai are dreptul la încă o perioadă de trei luni pentru a da verdictul faţă de Vasile Mădălin Paşcu. Cazul rămâne unul foarte interesant, iar dacă nu a comis omorul ori nu va putea fi probat, Vasile Mădălin Paşcu are şanse reale de a se alege cu despăgubiri importante. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termen de 3 luni pentru un verdict în dosarul de omor în care principalul suspect a fost pus în libertate.
 Vizualizări articol: 1878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Termen de 3 luni pentru un verdict în dosarul de omor în care principalul suspect a fost pus în libertate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
(28 ian 2016, 11:34:14
Se va alege cu despagubiri? pai nu el a intrat peste batrana sa o jefuiasca? nu atunci a a murit batrana din loviturile lor, oricum despagubiri nu va primi pentru ca si pentru jaf putea sa fie arestat preventiv, asa ca tigani prinde din ce in ce mult mai mult tupeu pe zii ce trece, o sa intre in case peste noi sa ne omoare si nu o sa-i putem baga la puscarie, ca vezi tu ameninta ca va cere despagubiri.. atunci ne facem noi dreptate, si sa vedem care pedeapsa e mai dura a autoritatilor ori a noastra.
2.   Hop și Io* c-un oftopic (1) trimis de
(28 ian 2016, 15:55:53
Să știe tăt natul urbi et orbi, că zicala poporeană „Corb la corb nu-și scoate ochii” (extra ☭ tă în actualitate prin parafraza „nici gunoi neo-securist la alt gunoi neo-securist nu-și produce vreun deranj”) NU MAI E DE ACTUALITATE.
Apăi, îngăta în linkurile de mai gios (cărăbănite prin efortul jâdanului de Țuchemberg), cum nu vor talharii aiștea insensibili și sadici de la Curtea de Apel Suceava să admită cerșetoriile colegilor lor de la Ră.. (Opssss! M-am juruit că nu mai pronunț numele acelei CLOACA MAXIMA blestemată. Ptiu, ptiu! Stuchit antideochi însoțit cu trii cruci mari †††, regulamentare, făcute larg, de la păr la păr! Arză-l-ar focul Gheenei și ucigă-l toaca de oraș blăstimat!) … de la Rottacenum.
 ☭  ☭ portal.just.ro/39/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11200000000060812&id_inst=39
 ☭  ϑ
Ci sadici îs giudecătorii aiștea de la Curtea de Apel Suceava, care n-au deloc milostenie, șaritate și misericordie față de sarariumurile amărâților colegi de la Rottacenum.
Apăi ian să videm care-i meciul cu cerșetoria bugetară:
Declarații de avere ale apelanților - reclamanți, depuse în anul 2014, corespunzătoare anului 2013.
Sursa informațiilor PUBLICE: Site-ul csm1090 secțiunea declarații magistrați:
GHINGHILOSCHI (PIPIRIGEANU) RACHILA – 06.06.2014 – 109.012 RON – salariu + drepturi restante
TĂRÎŢĂ CONSTANTIN – 03.06.2014 – 130.529 galbeni - salariu
VĂCĂREANU (IANUŞ) LAVINIA – 03.06.2014 – 106.2014 gologani
POSTELNICU GABRIELA - 29.05.2014 – 96.928 țechini – salariu + drepturi restante
Signora VICOL GABRIELA – 93.124 firfirici
Signore VICOL CRISTIAN – 97.474 dinari
3.   Hop și Io* c-un oftopic (2) trimis de
(28 ian 2016, 15:56:55
(barbatu’ tot barbat! Diferența de 4.250 se constituie în fondul mutual FSN – „fără știrea nevestei”, destinat pungilor de semințe și berilor în compania prietenilor. Opsss! M-am zuitat că Signore nici nu bea, dară nici n-are prieteni, la înălțimea celor 40-50 de centimetri la care levitează deasupra groundului moritorilor regulari)
SÎRGHI GABRIEL MARIUS – 70.682 pițărăi – „Puțini bani, Neagule, puțini bani!” (crecă iel o să-mi giudece infecta, agramata, semianalfabeta făcătură 4203/P/2014 – operă nemuritoare a Uniunii scriitorilor Ratați de la Parchetul de pe lângă Lege din Rottacenum. Am impresia că am belit deja o giumatate de pülicică întreagă și că trebe să-mi pregătesc valijoara cu quiloți, colțuni, prosop, sopon, periuță de dinți, țâgări, amnar, cremene, telefon mobil, încărcător…)
CIOBÎCĂ GEORGE OCTAVIAN – 03.06.2014 – 86.617 crăițari (da’ cum adicătelea l-o creditat pe iel Primăria Rottacenum cu 45.117 gologani? I-o fi dat cumva hogeac ANL?)
URSULIAC MIHAELA – 26.05.2014 – 70.751 tetradrahme de Haur
COŞOVANU MIHAI – 26.05.2014 – 68.054 guldeni.
Apăi aiastea sinecuri suculente ereau valabile undeva la nivelul anului 2013. Oare cât or fi având amu’?
Oricum crecă au puțân de tot, paralele nu agiung nici de un Vuitton pentru Duoamne, nici de-un six-jours la Burj-al-Arab pentru Duomni sau colegi din rubricile certificatului de căsătorie, dară nici de-o cutie de caviar Petrossian pentru amărâții ceia de prichindei de i-o înscris premarele urbei în libretul de famiglie.
Da-ți-le, uăi sadicilor de la Curtea de Apel Suceava și la amărâții ăștia câțiva poli drepturi restante, că-s amărâți și îmblă cu brăcinarii rupți în kur și se văd budigăii atunci când dezbracă roba de magistru.
Sadicilor!
Doară îs colegii voștri într-ale speciei corvidaelor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză) Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor, iar de acolo iese... Citeşte