Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2016 - Anul XXI, nr. 22 (6135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Îngrijorare

Creditul pentru demararea lucrărilor la Sala Polivalentă, o potenţială piedică în aprobarea bugetului Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni se vor întruni astăzi, de la ora 14.00, în prima şedinţă ordinară de Consiliu Local de anul acesta, principalul subiect de pe ordinea de zi fiind aprobarea bugetului municipiului reşedinţă de judeţ pe anul în curs. Cu toate că proiectul de buget întocmit de primar, conform atribuţiilor legale, a fost discutat în mai multe rânduri cu reprezentanţii partidelor politice care fac parte din deliberativul local, Ion Lungu s-a arătat rezervat în privinţa adoptării acestuia de „la prima strigare”.

„Am finalizat bugetul, sper să fie şi aprobat în şedinţa de Consiliu Local, mai ales că am avut şi trei discuţii cu consilierii locali. Avem foarte multe proiecte de investiţii, trebuie demarate licitaţii, licitaţiile se contestă şi ne trezim la jumătatea anului că nu putem să implementăm bugetul aprobat”, a spus Lungu.

Valoarea totală a bugetului Sucevei pe 2016 este de 382.286.011 lei, din care la funcţionare sunt repartizaţi 260.312.756 de lei, iar la dezvoltare 121.933.255 de lei.

„În procente, 68,11% la funcţionare şi 31,89% la dezvoltare. Orice buget care are peste 30% din componenţa sa la investiţii, este unul al dezvoltării”, a afirmat edilul sucevean, care a precizat că faţă de bugetul iniţial al anului 2015, cel de anul acesta este cu 7,3% mai mare, dar comparativ cu cel final, este doar cu 0,52% mai mare.

 

Principala îngrijorare a primarului Ion Lungu vizavi de bugetul Sucevei pe 2016

Cu toate discuţiile preliminare şi cu toate amendamentele introduse la cererea grupurilor de consilieri, aprobarea bugetului în şedinţa de mâine este însă sub semnul întrebării.

„Ăsta este proiectul de buget cu care mă prezint în faţa Consiliului Local, conform atribuţiilor primarului. Dacă vor mai fi amendamente, pe lângă cele deja discutate cu consilierii locali, pe care am încercat să le integrez cât mai bine în limitele bugetului municipalităţii, ne supunem, aşa cum spune legea, dacă asta va fi voinţa majorităţii. Minoritatea se supune majorităţii. Dar din strategii politice se poate întâmpla orice”, a adăugat edilul sucevean.

„Cuiul lui Pepelea” în proiectul de buget pe 2016 s-ar putea dovedi creditul de 5 milioane de euro pe care primarul vrea să îl acceseze pentru demararea lucrărilor la Sala Polivalentă.

„Singurul lucru care m-ar durea ar fi să nu fie de acord cu demararea lucrărilor la Sala Polivalentă. Nu este o temă electorală, ci o realitate, pentru că trebuie să fim conştienţi că nu ne dă nimeni toată suma. Este un atu faptul că putem atrage ulterior bani de la bugetul central sau de la compania naţională de investiţii, demarând noi lucrările la Sala Polivalentă, din fonduri proprii”, consideră Ion Lungu, care are deja realizat studiul de fezabilitate al acestei investiţii, al cărui cost total este estimat la 13 milioane de euro. Conform proiectului, Sala Polivalentă Suceava va avea o capacitate de 5.000 de locuri pentru public şi oficiali, o sală de antrenament cu o capacitate de 276 de locuri pentru public; sală pentru bowling; vestiare pentru sportivi; vestiare pentru antrenori; dotările pentru încălzirea şi recuperarea sportivilor; săli de kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică de întreţinere cu vestiarele şi cabinetele aferente; parcări.

Creditul de 5 milioane de euro, pe care municipalitatea trebuie să îl achite în 10 ani de zile, cu doi ani perioadă de graţie, ar asigura finanţarea necesară pentru primii doi ani, diferenţa pentru următorii doi ani de lucrări urmând să fie atrasă din alte surse de finanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creditul pentru demararea lucrărilor la Sala Polivalentă, o potenţială piedică în aprobarea bugetului Sucevei.
 Vizualizări articol: 1249 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Creditul pentru demararea lucrărilor la Sala Polivalentă, o potenţială piedică în aprobarea bugetului Sucevei4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză) Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor, iar de acolo iese... Citeşte