Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2016 - Anul XXI, nr. 22 (6135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Cătălin Miron: „Ultimul tren al Rădăuţiului sunt banii din POR 2014-2020”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţiul riscă să rămână un oraş cenuşiu şi să se scufunde tot mai mult în mizerie dacă nu va avea parte de oameni care să se implice serios în implementarea de proiecte şi atragerea de fonduri europene.

Cătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, a ţinut să elogieze personalităţile şi oamenii de seamă care au dus faima oraşului de-a lungul timpului, indiferent de domeniul în care aceştia au acţionat.

„Putem vorbi de istoria Rădăuţiului, de personalitățile din Rădăuţi, de şcoala din Rădăuţi. Cu toate acestea ne putem mândri. Dar, putem să ne mai mândrim cu ceva: cu meritele personale, cu succesele personale ale rădăuțenilor, cu eforturile acestora de a-și construi şi dezvolta afacerile proprii. Dar oare sunt suficiente aceste lucruri?! Realitatea de astăzi este cu totul alta, Rădăuţiul este un oraș în care aproximativ 70% din străzi sunt neasfaltate, un oraş în care clădirile istorice proprietatea primăriei, situate în zona 0, put a urină, un oraş în care sistemul de iluminat public este dezastruos, un oraş fără nici un sistem de supraveghere video, un oraş în care evenimentele culturale sunt aproape inexistente, un oraş în care generația tânără nu îşi găsește locul şi rostul social”, a arătat Cătălin Miron.

 

Apel la clasa politică şi oamenii din Rădăuţi pentru reconstrucţia oraşului

Cătălin Miron este de părere că lupta politică trebuie pusă în plan secund, iar toată lumea, indiferent că este vorba de stânga sau de dreapta politică, trebuie să pună umărul pentru reconstrucţia oraşului.

„Suntem obligați să trecem la etapa de construcție, de dezvoltare a orașului. Mă regăsesc în ideile liberale, dar candidatura mea nu este între partidele politice. Este doar între oameni. Avem o şansă enormă. Şansa noastră este Programul Operațional Regional 2014-2020. De anul acesta se deschid principalele linii de finanțare. Chiar dacă suntem <capăt de linie>, avem şansa noastră de care trebuie să profităm. Nu există dezvoltare fără investitiţii, nu poţi să faci investitiţii fără surse de finanțare.   Trebuie doar să vrem acest lucru. Nu va mai exista o altă şansă. Nu va exista niciodată vreun program guvernamental de investiții de zeci de milioane de euro în Rădăuţi. Ignorarea acestei şanse va arunca Rădăuţiul într-o zonă cenușie pentru o perioadă lungă de timp. Practic, ne condamnăm singuri la sărăcie”, a opinat candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi.

Cătălin Miron a făcut şi o listă cu principalele obiective care pot fi realizate cu ajutorul fondurilor europene. Prioritatea este refacerea în totalitate a infrastructurii stradale, cum la fel de importantă este şi modernizarea spitalului vechi. Candidatul PNL pentru funcţia de primar este convins că din fonduri europene se poate construi un complex sportiv constând într-un nou stadion, o sală polivalentă, terenuri de sport multifuncționale şi un bazin de înot.

Tot cu bani europeni se pot accesa proiecte pentru refacerea clădirilor situate în centrul istoric, a parcurilor, dar şi pentru modernizarea infrastructurii școlare.

Ca proiecte pe termen scurt, pot fi enumerate introducerea unui sistem de monitorizare a străzilor din Rădăuţi cu camere de luat vederi, precum şi reabilitarea termică a blocurilor.

Cătălin Miron s-a arătat convins că proiectele europene pot constitui garanţia dezvoltării Rădăuţiului şi a venit cu un exemplu concret: oraşul Câmpulung Moldovenesc, care are proiecte de peste 25 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Miron: „Ultimul tren al Rădăuţiului sunt banii din POR 2014-2020”.
 Vizualizări articol: 2362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cătălin Miron: „Ultimul tren al Rădăuţiului sunt banii din POR 2014-2020”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză) Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor, iar de acolo iese... Citeşte