Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2016 - Anul XXI, nr. 22 (6135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Recuperare

Bătrână oarbă, de 81 de ani, executată silit pentru un proces pierdut de răposatul soţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O bătrână în vârstă de 81 de ani, oarbă, Rachila Onisemiuc, din localitatea Ţibeni, este executată silit pentru un debit de 3.569,24 de lei, rezultat în urma pierderii unui proces de către răposatul ei soţul. Femeia a primit somaţia de executare de la biroul executorului judecătoresc Marius George Cîmpulungeanu înainte de Crăciun, dar iniţial a crezut că este o greşeală pentru că, spune ea, ”nu m-am judecat cu nimeni, în viaţa mea, de ce să-mi oprească mie din pensie?”. Soţul ei a fost cel care a avut două procese, pe care le-a pierdut, dar el a murit în urmă cu patru ani. Prin scrisoarea primită de la biroul executorului judecătoresc, bătrâna a fost informată că i se instituie poprire pe pensie până la încasarea sumei de 3.063,35 de lei, în urma unui proces, şi 505,89 de lei, la cel de-al doilea. De asemenea, i s-a scris că are termen de o zi, de la data comunicării, să achite debitul, în caz contrar urmând a se trece la reţinerea din pensie. ”Cheltuielile aferente executării silite vor fi suportate de dvs., urmând a fi adăugate la debitul iniţial”, se mai arată în notificare.

 

Se moştenesc nu doar bunurile, ci şi datoriile

De la biroul executorului judecătoresc am aflat că este vorba despre două procese în care soţul femeii a fost parte, finalizate în 2008 şi 2012, pe care omul le-a pierdut şi a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată. Poprirea ar fi fost iniţial pe pensia lui, dar cum acesta a murit la 1 mai 2012, moştenitorii săi - soţia şi unul dintre fii, au moştenit şi datoria.

Fiul moştenitor este plecat în Italia de circa 10 ani, aşa că singura care mai poate fi executată este bătrâna oarbă, în vârstă de 81 de ani. 

Conflictul dintre familiile Onisemiuc şi Gutău a izbucnit de la o bucată de pământ care a aparţinut înainte de colectivizare familiei Gutău şi pe care familia Onisemiuc şi-a ridicat o casă în perioada comunistă. După 1989, pe baza noilor legi ale proprietăţii familia Gutău şi-a revendicat terenul avut şi cele două părţi au ajuns până în instanţă, unde s-au clarificat lucrurile şi s-a stabilit dreptul fiecăruia. Cheltuielile, însă, nu au fost plătite până astăzi, iar cei care au câştigat, de asemenea oameni foarte în vârstă, îşi vor banii, iar din acte rezultă că singura care mai poate să plătească este Rachila Onisemiuc. Nevăzătoare din 1996 şi cu o pensie de puţin peste 400 de lei. ”O să mă ajute Dumnezeu să plătesc, dar tare nu ştiu cum o să mă descurc dacă îmi taie din pensie. Numai picăturile pentru ochi costă o sticluţă 1 milion de lei (n.r. - vechi) şi altă sticluţă 300.000. Mai am medicamentele pentru stomac, trebuie să mai plătesc o femeie să vină din când să aibă grijă de mine... Nu ştiu cum o să fac”, a mai spus femeia strângând în mână punga de medicamente.

Copiii vorbesc cu ea doar la telefon, aşa că speranţă de ajutor din altă parte decât de la Dumnezeu nu are. Moştenirea după răposatul soţ a inclus şi această notă de plată, despre care până de curând nu a ştiut nimic.

Potrivit conducerii Casei de Pensii Suceava, numărul de pensionari din județ care au popriri din pensie este de aproximativ 4.050 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrână oarbă, de 81 de ani, executată silit pentru un proces pierdut de răposatul soţ.
 Vizualizări articol: 4191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Bătrână oarbă, de 81 de ani, executată silit pentru un proces pierdut de răposatul soţ4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză) Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor, iar de acolo iese... Citeşte