Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2016 - Anul XXI, nr. 22 (6135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alegeri

Universitarii suceveni şi-au desemnat reprezentanţii în structurile de conducere ale instituţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitarii suceveni au ales luni membrii celuimai înalt for de decizie şi deliberare de la nivelul Universităţii, Senatul instituţiei.

73 de candidaţi s-au înscris în cursa pentru obţinerea unui mandat în Senatul USV, fiind declarate alese în această structură persoanele care au obţinut primele 27 de locuri în ordinea descrescătoare a numărului de voturi ”pentru” din lista fiecărei facultăţi.

Cei mai mulţi reprezentanţi în Senat îi are Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, şase locuri, adjudecate de Gabriela Prelipcean (118 voturi), Angela Albu (111), Carmen Năstase (104), Elena Hlaciuc (102), Alexandru Nedelea (96) şi Cristian Valentin Hapenciuc (90).

Universitarii de la Facultatea de Litere au patru locuri în Senat ocupate, în urma alegerilor de luni, de Evelina Graur (136 de voturi), Elena Brânduşa Steiciuc (133), Mircea Diaconu (118 voturi), Iuliana Cătălina Pînzariu (99).

Facultatea de Inginerie Electrică va fi reprezentată în Senat de primii patru candidaţi cu cele mai multe voturi, respectiv Mihai Dimian (110 voturi), Mariana Milici (83), Constantin Filote (74), Dumitru Cezar Popa (73).

De la Facultatea de Mecanică, Mecatronică şi Management vor fi în Senatul USV Dumitru Amarandei (114 voturi), Ilie Muscă (101) şi Costel Mironeasa (91).

În Senat, de la Facultatea de Istorie şi Geografie vor fi în următorii patru ani Liviu Gheorghe Popescu (138 de voturi), Ştefan Purici (112) şi Dan Ioan Dascălu (99).

De la Facultatea de Inginerie Alimentară cele mai multe voturi au fost obţinute de Ana Leahu (103 voturi) şi Elena Cristina Hreţcanu (88).

De la Silvicultură vor fi în Senat Sergiu Andrei Horodnic (194) şi Ovidiu Iacobescu (192), de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei – Otilia Clipa (157 de voturi) şi Daniela Jeder (121), iar de la Facultatea de Educaţie Fizică, singurul universitar din Senat va fi Elena Raţă (206 voturi).

Din Senatul USV fac parte şi nouă studenţi, urmând a se organiza alegeri pentru desemnarea lor.

 

51 de absenţi şi 69 de voturi anulate, la alegerile pentru rector

Pentru funcţia de rector, dintre cei 382 de electori, cadre didactice şi de cercetare şi studenţi, la urne s-au prezentat 331. 262 dintre aceştia i-au dat votul rectorului Valentin Popa, în timp ce 47 de voturi au fost nule şi 22 „albe”.

Cu „50 plus 1” din voturi, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa a obţinut un nou mandat la conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare”, acesta fiind singurul candidat înscris pentru şefia Universităţii sucevene.

Rezultatul alegerilor pentru funcţia de rector urmează să fie validat de Senatul USV şi Ministerul Educaţiei.

În cursul zilei de ieri, au fost afişate pe pagina electronică a Universităţii şi rezultatele  alegerilor pentru mandatele de membru în Consiliul facultăţii şi Consiliul pentru studii universitare de doctorat.

Astăzi vor fi reluate alegerile pentru membrii Consiliului Facultății de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, după ce alegerile de luni au fost contestate de unul dintre electori. Acesta a sesizat că din cei de 25 de candidaţi pentru Consiliul facultăţii, pe buletinul de vot erau consemnaţi doar 23.

Componenţa Consiliului facultăţii este de cel mult 75% cadre didactice şi de cercetare titulare şi cel puţin 25% studenţi, în cazul de faţă 18 universitari şi şapte studenţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitarii suceveni şi-au desemnat reprezentanţii în structurile de conducere ale instituţiei.
 Vizualizări articol: 2674 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Universitarii suceveni şi-au desemnat reprezentanţii în structurile de conducere ale instituţiei3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză) Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor, iar de acolo iese... Citeşte