Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2016 - Anul XXI, nr. 22 (6135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cum altfel decât "naţională"!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu, nu e vorba despre echipa naţională de fotbal, deşi şi ea ar merita abordată într-un articol, ci despre aşa-numita Arenă Naţională, fosta Lia Manoliu, fostă şi 23 August. După demolarea celui vechi, tare ne-am mai bucurat că vom avea şi noi, după decenii, un stadion cu adevărat mare şi elegant, pe care să ne putem bucura, din când în când, ba de un Real Madrid, ba de un concert Rolling Stones. Dar, întrucât acţiunea thrillerului se desfăşoară în România, adică în ţara ăsta prost făcută, încă de la început, bijuteria preconizată a arătat nişte defecte de fabricaţie: gazonul nu prea avea chef să stea în poziţia orizontală, pe ici, pe colo, mai cădea ploaia, acoperişul nu glisă când era nevoie de el şi încă alte câteva (sute de) mici erori. Însă încă de la inaugurarea petrecută în răgetele numitei Inna şi a Imnului reinventat de guristul favorit al unei tenismene presupus competitive, lumea s-a bucurat. Era, chiar aşa, şchiop, un pas înainte. S-au jucat acolo, preţ de câţiva ani buni, meciuri de toate felurile, de la amicalul inaugural la o finală de cupă europeană şi de la preliminarii de Euro ori Campionat Mondial la nivel de Naţională, până la împiedicăciuni din campionatul românesc din România! Nu ştiu să spun nimic despre concerte, dar parcă n-au mai fost după cel cu Rolling Stones de dinaintea demolării celui vechi. Oricum, nu s-a pus niciodată, dar absolut NICIODATĂ, problema că locul ar putea deveni un abator uman, văr primar cu Auschwitz-ul. N-a sesizat nimeni vreun pericol, de nici o natură. Până când... Ei bine, până când isteria Colectiv/colectivă ne-a lovit din toate poziţiile. Din acel nefericit moment, am început să ne îndoim de calitatea materialelor folosite de nemţi, de ignifugarea acoperişului, de parcă nemţii ar putea construi vreodată ceva fără să ia în calcul orice amănunt. Cea mai tare mi s-a părut asta: că stadionul e bun pentru orice chestii (fotbal, concerte, ziua lui Ponta şi ce-o mai fi!) cu condiţia să nu-i tragi capacul numit acoperiş. Dacă o faci, stabilimentul se transformă din "arenă" în "incinta" şi devine pericol mortal pentru popor. Băăă, da' voi n-aţi văzut că (pardon) când a trebuit tras n-a funcţionat!? Deci daţi-i dracului o dată avizul ăla, că doar n-om juca cu Spania la Pătârlagele!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum altfel decât "naţională"!?.
 Vizualizări articol: 1324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Cum altfel decât "naţională"!?3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză) Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor, iar de acolo iese... Citeşte