Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2016 - Anul XXI, nr. 22 (6135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunitate

Finanţare prioritară pentru proiectele cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima întâlnire pentru discutarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava, care a avut loc marţi, la sediul primăriei, s-a remarcat prin lipsa participanţilor, deşi acest proiect reprezintă pentru ei o oportunitate care nu trebuie neglijată.

„Pentru realizarea acestei strategii noi am trimis invitaţii la instituţii, ONG-uri şi către cei din mediul de afaceri, dar, din păcate, puţini au răspuns”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a explicat de ce era importantă o participare cât mai numeroasă la discuţii.

„În conformitate cu prevederile generale ale programului de finanţare, în această strategie trebuie cuprinse toate proiectele din municipiul Suceava, inclusiv cele din mediul de afaceri privat sau cele ale organizaţiilor non-guvernamentale. Se va acorda prioritate la finanţare proiectelor care derivă din SIDU. De aceea fac apel la cei care au astfel de proiecte să sune la noi ori să vină să completeze o fişă a proiectului, la primărie. Vrem să îi ajutăm atât pe cei din domeniul afacerilor, cât şi pe cei din domeniul ONG-urilor, să poată accesa cu prioritate fondurile europene”, a spus edilul sucevean.

Termenul de finalizare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava este 27 iulie 2016, dar până atunci trebuie parcurse mai multe etape.

„Până în mai trebuie să avem finalizată o primă formă a strategiei, să facem un sondaj de opinie în rândul populaţiei şi apoi să o finalizăm cât mai repede, pentru că după aprobarea ei în Consiliul Local trebuie obţinută o aprobare la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est şi apoi la Ministerul Dezvoltării Regionale. Este multă treabă până acolo, încât nu este timp de pierdut”, a remarcat Lungu.

Perioada de finanţare a proiectelor din SIDU este 2014-2020, acesta reprezentând un pas intermediar necesar și o bază pentru realizarea Strategiei metropolitane de dezvoltare integrată. Abordarea integrată a dezvoltării urbane se referă la integrarea și interconectarea strategiilor existente (Plan de Mobilitate, PUG, Strategia de dezvoltare locală etc.), mobilizarea parteneriatelor locale, combinarea resurselor din toate sursele de finanțare, impactul socio-economic local, în special având în vedere zonele învecinate și urbanizarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare prioritară pentru proiectele cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţare prioritară pentru proiectele cuprinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză) Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scurt, un fel de mămăligă în care amestecăm tot felul de bunătăţi şi o coacem la cuptor, iar de acolo iese... Citeşte