Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Merite apreciate

Primarul din Dumbrăveni, premiat de Muzeul Naţional al Literaturii Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni, a fost distins la Gala Premiilor Muzeului Naţional al Literaturii, manifestare care s-a derulat la finele săptămânii trecute în Salonul Carol I de la Biblioteca Centrală Universitară Carol I din Bucureşti.

Juriul format din oameni de cultură de importanţă majoră i-a acordat lui Ioan Pavăl Diploma de Excelenţă pentru susţinerea şi promovarea culturii naţionale. Trebuie spus că din juriu au făcut parte  academicianul profesor universitar doctor Eugen Simion, profesorul universitar doctor Silviu Angelescu, profesorul universitar doctor Lucian Chişu, profesorul universitar doctor Mircea Martin şi conferenţiar universitar doctor Ioan Cristescu, preşedintele Muzeului Naţional al Literaturii Române.

Premiul acordat primarului din Dumbrăveni este o confirmare a muncii depuse de acesta şi de echipa de oameni entuziaşti pentru menţinerea şi promovarea valorilor culturale prin acţiunile care sunt organizate an de an şi care adună la un loc profesori şi cărturari din România, Moldova şi Ucraina.

„Pentru mine este o mare onoare să fiu în compania unor oameni erudiţi. Este o mare cinste nu doar pentru mine, ci pentru întreaga comunitate locală. Pe această cale vreau să le mulţumesc tuturor celor care se implică pentru a organiza cât mai bine evenimentele culturale cu rezonanţă internaţională de la Dumbrăveni. Prin munca întregii echipe am reuşit să punem comuna Dumbrăveni pe o hartă selectă, din care lipsesc localităţi importante din România”, a spus Ioan Pavăl.

 

Dumbrăveni, capitala culturală a României de două ori pe an

Dumbrăveniul este, fără putere de tăgadă, de două ori pe an, capitala culturală a judeţului Suceava, şi nu numai. Festivalul „Mihai Eminescu” din vară, ajuns în acest an la ediţia a VIII-a, reprezintă un punct de reper pentru o întreagă ţară. Începând cu anul 2013, la această manifestare au fost lansate o serie de opere eveniment pentru spaţiul cultural românesc.

În colecţia opere fundamentale a Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţe şi Artă a văzut lumina tiparului integrala Cioran. S-a întâmplat în 2013 şi a fost pentru prima oară în România când a apărut pe piaţă o asemenea lucrare.

În 2014 a fost editată opera poetică a lui Mihai Eminescu, pentru ca în acest an să vadă lumina tiparului publicistica poetului nostru naţional, o lucrare în 3 volume.

Sfârşitul de an programează de şase ani la Dumbrăveni o altă manifestare care tinde să devină una de referinţă. Este vorba de simpozionul internaţional „Poeţii nemuririi noastre”, care în acest an, pe 19 decembrie, propune publicului lucrarea intitulată „Grigore Vieru, acum şi în veac”.

„Aceste manifestări nu ar fi fost posibile fără o muncă titanică. Prezenţa unor personalităţi culturale de cel mai înalt rang la aceste acţiuni ne-a creat certitudinea că suntem pe drumul cel bun şi trebuie să continuăm pe aceeaşi linie”, a mai arătat primarul Ioan Pavăl.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Dumbrăveni, premiat de Muzeul Naţional al Literaturii Române.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Dumbrăveni, premiat de Muzeul Naţional al Literaturii Române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei