Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cât face viaţa unui om

Cazul tatălui abandonat în holul primăriei de fii, rezolvat temporar cu un ajutor de urgenţă de 200 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cutremurătorul caz al bătrânului din comuna Pătrăuţi care a fost abandonat în holul primăriei locale de către propriii săi fii, nemulţumiţi că tatăl lor nu primeşte pensie de handicap, a fost dezamorsat temporar, prin acordarea unui ajutor de urgenţă de 200 de lei. Primarul comunei Pătrăuţi, Vasile Breabăn, a declarat că autoritatea locală a luat decizia de a acorda suma de 200 de lei din fondul destinat ajutoarelor de urgenţă, banii fiind oferiţi pentru ca cei doi fii să aibă cu ce se deplasa la Suceava şi pentru a aduna documentele necesare pentru ca tatăl lor să poată beneficia de pensie de handicap, după ce a rămas infirm în urma unor probleme de sănătate.

„Li s-a explicat foarte clar ce au de făcut, pentru ca bătrânul să fie expertizat de o comisie de specialitate. Noi, pe plan local, am hotărât să le dăm acest mic ajutor şi sperăm că au înţeles ce au de făcut, pentru a nu mai repeta gestul de acum câteva zile”, a explicat primarul.

 

Bătrânul, lăsat pe o saltea în faţa biroului de asistenţă socială

Reamintim că, pe 2 decembrie, Ilie Burduja, în vârstă de 63 de ani, a fost adus de fiii săi într-o căruţă la primărie şi lăsat jos, pe o saltea, în faţa biroului de asistenţă socială. Cei doi fii au plecat de la faţa locului şi s-au întors după mai bine de trei ore, când au aflat că sunt căutaţi de poliţie. Cei doi erau supăraţi că asistentul social nu le-a rezolvat problema legată de pensia de handicap, deşi li s-a explicat că trebuie să prezinte documente medicale în faţa unei comisii de la Direcţia de Asistenţă Socială Suceava.

Unul dintre fiii bărbatului, Marin Ilie Strugaru, şi-a „motivat” gestul şi prin faptul că soţia tatălui lor, mama lor vitregă, nu se ocupă de acesta, deşi ea încasează ajutorul social al familiei.

„El e cununat cu o femeie care l-a lăsat, nu îi aduce nici măcar o cană de apă. Tata ar vrea să divorţeze, să revină pe numele lui, dar nu are cum, vedeţi în ce hal este. Când am venit la doamna asistent social ne-a spus că nu o interesează ce facem cu tata, că nu e problema ei. De aia l-am adus aici, să ni se facă dreptate”, le-a spus bărbatul reporterilor Monitorul de Suceava.

 

Primăria Pătrăuţi, asaltată de solicitări de acordare de ajutoare de urgenţă

Un caz trist aşadar, o realitate cruntă: viaţa unui bătrân a ajuns să nu însemne mai nimic chiar pentru fiii săi. Din păcate, la Pătrăuţi, cazurile sociale sunt cu sutele, iar ajutorul social a ajuns singurul venit al marii majorităţi a celor 2.000 de romi din comună.

Primarul din Pătrăuţi a precizat că pentru acest an a existat un fond de 5.000 de lei pentru ajutoare de urgenţă:

„ Avem câte 50-60 de cereri lunar privind acordarea de ajutoare de urgenţă, dar acordăm câte două, cel mult trei. Ne limităm strict la cazurile foarte grave, de regulă medicale, iar sumele acordate sunt minime, nu avem de unde da mai mult”, a precizat Vasile Breabăn. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazul tatălui abandonat în holul primăriei de fii, rezolvat temporar cu un ajutor de urgenţă de 200 de lei.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cazul tatălui abandonat în holul primăriei de fii, rezolvat temporar cu un ajutor de urgenţă de 200 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(10 dec 2015, 00:37:52
asistenta sociala trebuia sa se ocupe de acest om ..ca si de multi altii ...si de romii aceia care nu au ce manca ..de toti cetatenii romani carora guvernantii le au vandut locurile de munca ....le au vandut posibilitatea de a si castiga existenta macar ca si dobotoace daca nu ca si exponenti ai rasei umane
De nesimtirea crasa a angajatilor aisitenti sociali ai primariilor nici nu mai incape discutie ..Nu va e rusine sa dati vina pe fiii omului infirm ? poate nici ei n au bani sa traiasca ...si ptr ce s platite atunci asistentele la primarie ? sa stea cu fundul pe scaun si sa se uite la tine ca la un vierme cand le deschizi usa ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei