Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luptă în instanţe

Rosal ar putea reveni ca operator de salubrizare al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lupta aprigă pentru câştigarea contractului de salubrizare menajeră a Sucevei a înregistrat ieri un nou episod, în cadrul procesului care a avut loc la Curtea de Apel, unde Rosal, Primăria Suceava şi asocierea Florconstruct – Diasil, desemnată câştigătoare de comisia de licitaţie, au contestat decizia CNSC, care impune din nou reevaluarea ofertelor.

Numai că, la procesul de ieri, instanţele au remarcat faptul că asocierea Florconstruct - Diasil nu a plătit garanţia de 25.000 de euro, impusă în baza valorii contractului disputat.

„ Atunci când CNSC a anulat decizia de desemnare a câştigătorului şi a cerut reanalizarea ofertelor, toată lumea a atacat în instanţă această soluţie. Noi am plătit cei 25.000 de euro ceruţi drept garanţie, primăria nu are de ce plăti, fiind instituţie bugetară, dar asocierea Florconstruct – Diasil trebuia să plătească, ceea ce nu a făcut. În aceste condiţii este exclusă din ecuaţie. Acum rămâne să ne judecăm noi cu Primăria, iar dacă vom câştiga în instanţă, comisia trebuie să respecte decizia judecătoriei. În acest moment am scăpat de concurenţă din partea Diasil şi Florconstruct. Cu paşi mici, dar ne vom întoarce. Ne odihnim şi noi o perioadă, după care intrăm în forţă 12 ani”, a declarat directorul Rosal Suceava, Adrian Niculescu, în urma consultării cu avocaţii companiei.

De cealaltă parte, managerul firmei Diasil, Anton Curelaru, spune că ideea înaintată de cei de la Rosal nu are nici un temei:

„Nici gând de aşa ceva. Procesul este suspendat şi se va judeca la Înalta Curte de Casaţie, anul viitor. Dacă instanţele nu dau dreptate primăriei, trebuie reluate procedurile de evaluare a ofertelor. A tuturor ofertelor, iar acolo suntem siguri că vom câştiga pentru că oferta noastră este cea mai bună”.

Nici municipalitatea suceveană nu are ştiinţă de posibilitatea de excludere a asocierii Florconstruct - Diasil din evaluarea ofertelor, după cum afirmă avocaţii Rosal-ului.

„Procesul este suspendat până la venirea răspunsului de la Înalta Curte de Casaţie. Cum termenul de pronunţare este destul de mare, va trebui să ţinem cont de decizia CNSC şi să reînceapă evaluarea ofertelor. Este posibil să se ajungă la aceeaşi concluzie sau la una nouă. Dar acea decizie va putea fi contestată de oricare din părţi. Practic, sarabanda contestaţiilor continuă, iar singurii care au de pierdut suntem noi, municipalitatea şi sucevenii, pentru că nu se pot pune în aplicare mai rapid noile prevederi ale caietului de sarcini, care aducea o serie de măsuri benefice oraşului”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Până când nu se lămureşte clar cu cine semnează Primăria Suceava contractul de salubrizare menajeră pe 12 ani, nu se poate pune în aplicare măsura de realizare a 145 de puncte îngropate de colectare a deşeurilor, dorită de mulţi suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rosal ar putea reveni ca operator de salubrizare al Sucevei.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Rosal ar putea reveni ca operator de salubrizare al Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei