Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fugară

Mama judecată pentru că şi-a abandonat copilul pe câmp, dată în urmărire generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a dat-o în urmărire generală pe tânăra în vârstă de 20 de ani care şi-a abandonat copilul nou-născut pe un câmp în vara acestui an, după ce aceasta a părăsit ţara în timp ce afla sub măsura controlului judiciar şi era trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Maria Ştefania Apetrei, din satul Broşteni, comuna Drăguşeni, a fost arestată în lipsă pentru infracţiunea de „tentativă la violenţă în familie”, faptă care se asimilează cu „tentativa de omor”, victimă fiind propriul său copil. Mandatul de arestare preventivă a fost emis de Tribunalul Suceava, după ce Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Fălticeni a semnalat că aceasta a dispărut de la domiciliu, încălcând măsurile controlului judiciar.

 

O mamă dezorientată, care şi-a abandonat fiul în bălării

Maria Ştefania Apetrei a născut, la finele lunii iulie a acestui an, la Maternitatea Fălticeni, un băieţel sănătos. Pe perioada sarcinii tânăra nu le-a spus membrilor familiei sale că este gravidă, singurul care a ştiut fiind concubinul său, Andrei Berciu, în vârstă de 22 de ani. Acesta din urmă s-a prezentat pe 27 iulie la spital, pentru a o duce acasă, împreună cu copilul. Tânăra, rezultă din anchetă, i-a solicitat să plece singur spre casă sub justificarea că formalităţile de externare durează mult, iar ea va merge singură la domiciliu.

Ulterior, când a ieşit din spital, tânăra a luat o maşină de ocazie, până în comuna Vadu Moldovei. Aici a coborât şi a început să meargă pe jos.

„S-a deplasat pe un drum de ţară, iar în locul respectiv a abandonat victima în plin câmp. Locul unde a fost abandonat copilul, un loc cu buruieni cu înălţimea de aproximativ 50 cm, se află la distanţă mare de case, la o distanţă de aproximativ 3-4 metri de drumul de ţară. Ulterior, inculpata a ajuns la domiciliul părinţilor săi din satul Broşteni, informându-l pe concubinul ei că fiul lor a fost lăsat la maternitate în vederea unei adopţii”, rezultă din ancheta procurorilor.

Din fericire, pe drumul de ţară au trecut după scurt timp mai mulţi tineri, care au auzit plânsetul copilului, astfel că autorităţile au fost sesizate relativ repede despre caz. Copilul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Maternitatea Fălticeni, unde s-a stabilit în scurt timp că este vorba de un nou-născut abia externat de câteva ore.

Medicul legist care a consultat copilul nu a identificat urme de violenţă pe corp, însă a arătat că expunerea nou-născutului la acţiunea agenţilor externi i-a pus în primejdie viaţa. Cu alte cuvinte, numai şansa a făcut ca micuţul să supravieţuiască.

Cazul a fost preluat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă pentru copil. Pe parcursul audierilor, tânăra şi-a recunoscut fapta şi s-a justificat prin starea emoţională în care se afla: singură, disperată şi speriată de gândul că părinţii nu o vor mai primi acasă cu un copil (tânăra mai are un copil dintr-o relaţie anterioară).

Procesul în care este judecată tânăra se află pe rolul Tribunalului Suceava, următorul termen fiind programat pe 13 ianuarie anul viitor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama judecată pentru că şi-a abandonat copilul pe câmp, dată în urmărire generală.
 Vizualizări articol: 2216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mama judecată pentru că şi-a abandonat copilul pe câmp, dată în urmărire generală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei