Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Filat de poliţişti

Un tânăr care a spart mai multe maşini în Suceava, prins după ce a furat dintr-o biserică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii suceveni l-au prins, în noaptea de luni spre marţi, pe individul care a spart mai multe maşini în noaptea precedentă, în cartierul George Enescu din municipiul Suceava. Hoţul a fost prins la scurt timp după ce a spart o biserică din Suceava, din care furase bani şi alte bunuri. Andrei C., în vârstă de 20 de ani, din comuna Râşca, are la activ mai multe furturi din biserici comise în Suceava, iar poliţiştii nu au putut să facă mai mult decât să-l interneze provizoriu la un spital de Psihiatrie, pentru a se stabili dacă are discernământ. Asta pentru că tânărul are un diagnostic privind o boală psihică.

 

Şapte maşini sparte într-o noapte

După cum am relatat încă din ediţia de ieri, luni dimineaţă, mai mulţi suceveni care stau în cartierul George Enescu şi-au găsit maşinile sparte. Un prim apel la 112 a fost făcut în jurul orei 6.30, iar pe parcursul zilei de luni au fost identificate şapte autoturisme care aveau geamurile laterale din spate sparte. Deşi a spart şapte maşini, hoţul nu a găsit mai mult decât documente sau chei, lăsând în urmă doar un prejudiciu important cauzat prin distrugerea geamurilor.

 

O nouă spargere, cu poliţia pe urme

Judiciariştii de la Biroul de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Suceava au demarat imediat activităţi specifice privind reţinerea hoţului, bănuind că acesta va încerca să fure din nou în noaptea următoare.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, a declarat:

„Echipaje de poliţie cu autospecialele din dotare, dar şi poliţişti în ţinută civilă au fost dispuşi în mai multe zone ale municipiului, fiind efectuate pânde şi activităţi de monitorizare specifice”.

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 2.00, poliţiştii l-au depistat pe tânărul de 20 de ani în apropiere de Biserica Sf. Apostoli şi Petru şi Pavel, în cartierul Zamca, având asupra sa suma de 180 lei, produse alimentare, dar şi acte de identitate, chei auto şi o telecomandă auto. 

 

A spart un geam al bisericii şi a furat din cutia milei 

Din ancheta ulterioară a rezultat că tânărul a spart unul din geamurile bisericii, l-a deschis din interior, iar apoi a pătruns în biserică. El a sustras 182 de lei din cutia milei, dulciuri şi sucuri din biserică.

Preotul paroh al bisericii, Mihai Maghiar, ne-a declarat că autorul a întrerupt mai întâi energia electrică, pentru a opri sistemul de alarmă.

„El invocă faptul că are probleme psihice şi mi-a spus că a furat pentru că nu are ce mânca. Felul în care a acţionat demonstrează că nu face asta pentru prima dată şi cred că este un pericol public”, a spus părintele. El a mai atras atenţia că în apropiere de biserică există o cameră video a Primăriei municipiului Suceava, însă aceasta este îndreptată în sensul opus pădurii şi aleii de pe lângă Mănăstirea Zamca, locuri propice deplasării indivizilor periculoşi.

 

A spart de mai multe ori Biserica Armenească din Suceava

„Tânărul a fost reţinut de poliţişti şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Suceava, unde a fost preluat de o echipă de cercetare, fiind probată activitatea infracţională a acestuia, atât cu privire la furtul din biserică, dar şi cu privire la cele şapte furturi din auto”, au precizat poliţiştii. 

Un aspect important este că acelaşi tânăr din Râşca a mai spart biserici în acest an. El a creat probleme deosebite la Biserica Armenească de lângă Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare", pe care a spart-o de mai multe ori, iar într-o noapte a şi incendiat uşa lăcaşului de cult. El mai fost identificat de poliţişti şi în cazul unui furt dintr-o biserică din Fălticeni şi al unei tentative de furt dintr-o biserică din cartierul George Enescu-Suceava.

Surse judiciare au precizat că tânărul va fi internat din nou, pentru un consult de specialitate care să stabilească dacă a avut discernământ la comiterea faptelor. Fără un document medical care să ateste că tânărul are discernământ nu se poate pune problema arestării preventive.

Poliţiştii au deschis dosar pentru infracţiunea de „furt calificat” şi continuă ancheta. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr care a spart mai multe maşini în Suceava, prins după ce a furat dintr-o biserică.
 Vizualizări articol: 2310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un tânăr care a spart mai multe maşini în Suceava, prins după ce a furat dintr-o biserică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei