Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Joi

Delegaţie a Sucevei la Bucureşti, pentru susţinerea proiectului de Capitală Europeană a Culturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie de zece persoane, condusă de primarul Ion Lungu, va fi prezentă joi la Bucureşti, pentru a reprezenta Suceava în faţa comisiei de selectare a candidaţilor României pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Din delegaţie fac parte reprezentanţii firmei de consultanţă care a întocmit strategia culturală a Sucevei -  doctorandul Radu Bores, Carmen Steiciuc, preşedinta Asociaţiei „Suceava-Capitală europeană”, şi Tatiana Tatarciuc, de la Primăria din Cernăuţi, Ucraina. Proiectul sucevean se bucură, de asemenea, şi de susţinere spaniolă, prin intermediul Susanei Alonso San Pedro, din Barcelona.

Primarul Ion Lungu consideră că municipiul Suceava are îndeplinite condiţiile de a trece de faza de preselecţie, urmând ca, pentru etapa finală, să colaboreze şi cu oraşul Pireu din Grecia.

 „Vrem să facem o figură frumoasă, pentru că eu cred în brandul nostru, Bucovina, cât şi în colaborarea cu Cernăuţi şi Barcelona. Eu sper şi cred că putem trece de această fază de preselecţie”, a spus edilul sucevean.

Propunerea iniţială pentru bugetul proiectului „Suceava - Capitală europeană” este de 25 de milioane de euro, municipiul Suceava urmând a participa cu zece milioane de euro, Guvernul României, cu zece milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Suceava cu două milioane de euro. O sumă de două milioane de euro ar urma să fie accesată prin proiecte culturale finanţate din fonduri nerambursabile europene, iar alta de un milion de euro va fi atrasă de la sponsori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegaţie a Sucevei la Bucureşti, pentru susţinerea proiectului de Capitală Europeană a Culturii.
 Vizualizări articol: 1523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Delegaţie a Sucevei la Bucureşti, pentru susţinerea proiectului de Capitală Europeană a Culturii2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei