Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2015 - Anul XX, nr. 285 (6097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Gheorghe Flutur: Modernizarea E 85 pe tronsonul Roman - Suceava - Siret este vitală pentru judeţ şi pentru Moldova

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, i-a solicitat ministrului Transporturilor, Marian Dan Costescu, alocarea de fonduri pentru începerea modernizării E 85, pe tronsonul Roman – Suceava – Siret. Gheorghe Flutur i-a transmis ministrului că judeţul Suceava, Bucovina şi Regiunea de Nord-Est, în general, nu beneficiază de un minim necesar dezvoltării în ceea ce priveşte infrastructura. „Dezvoltarea infrastructurii de transporturi va determina creştere economică, dar şi dezvoltarea industriei şi turismului, creşterea numărului de locuri de muncă şi diminuarea şomajului”, a spus Flutur. El a arătat că în Master Planul General de Transport nu au fost incluse obiective de investiţii esenţiale pentru infrastructura de transporturi pentru a asigura dezvoltarea economică a zonei Moldovei. „Aici am în vedere inclusiv legăturile rutiere şi pe calea ferată ale judeţului Suceava cu capitala ţării, legăturile tradiţionale cu Ardealul şi cu judeţele vecine, precum şi legăturile României cu Ucraina”, a precizat liderul PNL Suceava. El a atras atenţia că doar 10% din fondurile prevăzute în Master Planul General de Transport sunt alocate Regiunii Nord-Est şi nord-estului Transilvaniei, ceea ce va duce la o adâncire a decalajelor dintre regiuni.

Gheorghe Flutur a subliniat că personal susţine că o prioritate pentru această zonă trebuie să fie alocarea de fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic pe E85, pe tronsonul Roman – Suceava – Siret. „E 85 străbate Europa de la Nord la Sud, de la Marea Baltică la Marea Egee, traversează Lituania, vestul Belarusului, nord-vestul Ucrainei, România de la Nord la Sud, apoi Bulgaria, până în Grecia. Subliniez că ruta este una istorică şi care s-a dezvoltat în mod natural, transportatorii preferând acest traseu în special după ce Ucraina a eliminat regimul de viză pentru ţările Uniunii Europene. De asemenea, trebuie spus că începând cu anul 2002, traficul autovehiculelor pe E 85 s-a dublat de la an la an. Şi cu toate acestea, Guvernul PSD a neglijat total această arteră, cum a făcut de altfel cu toată infrastructura zonei”, a mai declarat copreşedintele PNL Suceava.

În final, Gheorghe Flutur l-a întrebat pe ministrul Transporturilor dacă se are în vedere alocarea de fonduri necesare elaborării studiului de fezabilitate pentru modernizarea E 85 de la Roman la Siret, în vederea construcţiei unui drum similar cu cel de pe tronsonul de la Roman la Bucureşti. Flutur a spus că banii pentru acest studiu de fezabilitate, dar şi o eventuală cofinanţare pentru începerea lucrărilor ar trebui incluşi în bugetul de stat pentru anul 2016. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheorghe Flutur: Modernizarea E 85 pe tronsonul Roman - Suceava - Siret este vitală pentru judeţ şi pentru Moldova.
 Vizualizări articol: 3808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Gheorghe Flutur: Modernizarea E 85 pe tronsonul Roman - Suceava - Siret este vitală pentru judeţ şi pentru Moldova4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avem nevoie de oameni ca d-voastra dispus la efort trimis de
( 9 dec 2015, 13:38:59
O aglomeratie urbana si atit, asta s-a facut pina acum!

Avem nevoie de oameni ca d-voastra, competenti, dispus la efort, care sa se daruiasca in amenajarea moderna a orasului distrus!

Este mare nevoie de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate. Este nevoie de un colectiv de oameni competenti .
Sv. este cu adevarat mizerabila. Spatiile VERZI dispar treptat, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’duc mizerie peste tot!
Spatiile verzi din Suceava sunt din ce in ce mai rare, iar cele ramase dispar fara mila!
Lipsa de orientare si educatie a ,,stralucitilor” conducatori si lipsa bunului simt a dus la situatia de fata!

2.   O pista moderna ptr ciclisti,delimitata de trotuar trimis de
( 9 dec 2015, 13:43:32
O pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.

Sa se inteleaga odata ca aceste probleme se rezolva cu profesionalism si competenta si nu dupa ureche, de catre cei din conducere, care umbla numai dupa capatuiala, intrecindu-se in hotie si lichelism
Sa ne gindim bine cum vom alege…. speram sa scapam de conducatorii diletanti, puturosi, corupti si hoti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei