Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2015 - Anul XX, nr. 272 (6084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parteneriat

Colaborare între Suceava şi Cernăuţi pentru dezvoltarea aeroporturilor din cele două regiuni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava şi Cernăuţi vor colabora în viitor pentru dezvoltarea aeroporturilor din cele două regiuni. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi primarul din Cernăuţi, Alexei Kaspruk, au susţinut ieri o conferinţă de presă comună în care au prezentat un plan comun în vederea colaborării dintre cele două regiuni pentru a asigura pasageri pentru viitoarele curse internaţionale de pe cele două aeroporturi. Cătălin Nechifor a declarat că cele două aeroporturi nu trebuie să fie concurente şi, mai mult, acestea trebuie să acţioneze ca parteneri. „Trăim aici într-o regiune cu un istoric important în spate, într-un context geopolitic mai puţin simplu, şi cred că de asta e nevoie să acţionăm împreună ca parteneri şi vreau să salut poziţia domnului primar din Cernăuţi în acest sens. Iar ceea ce avem în vedere este ca Suceava şi Cernăuţi să nu devină două aeroporturi concurenţiale din prima”, a spus Cătălin Nechifor.

El a arătat că distanţa dintre cele două aeroporturi este cea mai mică în plan regional, de sub 100 de kilometri, iar parteneriatul poate fi dezvoltat având în vedere şi acordul de mic trafic la frontieră care este semnat de Guvernele celor două ţări, dar şi viitoarea decizie a Comisiei Europene cu privire la libera circulaţie pentru cetăţenii din Ucraina, prin eliminarea vizelor pentru spaţiul european.

„Planul este unul foarte simplu, a fost discutat şi cu cei doi directori de aeroport şi presupune asigurarea de pasageri, pentru Suceava din Ucraina şi pentru Cernăuţi, din România, într-un regim de zboruri complementare. Pentru aceasta vom asigura un lucru esenţial, şi anume accesibilitatea, prin crearea unui tip de culoar rapid de trecere a frontierei cu autocare, care să facă transferul de la Suceava la Cernăuţi şi invers, către aeroporturi”, a explicat şeful administraţiei judeţene. El a spus că cele două aeroporturi nu vor putea să asigure curse zilnice către diverse destinaţii externe, cum ar fi Londra sau Barcelona, însă în situaţia în care de la Suceava şi Cernăuţi vor exista zboruri bisăptămânale este foarte important ca acestea să nu fie în aceleaşi zile.

La rândul său, primarul din Cernăuţi, Alexei Kaspruk, a spus că ambele aeroporturi au fost modernizate recent, fiind necesar un parteneriat pentru a le putea dezvolta.

„Aeroportul din Suceava şi-a finalizat lucrările, la fel şi la noi. Şi ne-am gândit să ne unim forţele pentru a întări colaborarea noastră şi pentru a crea noi facilităţi pentru dezvoltarea celor două aeroporturi”, a precizat primarul din Cernăuţi. El a mai adăugat că aeroportul din Cernăuţi se află în negocieri pentru operarea de zboruri către Turcia şi Polonia, dar şi către Italia, Spania şi Portugalia. El a mai adăugat că este convins că regiunea Cernăuţi va asigura un număr mare de pasageri pentru Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colaborare între Suceava şi Cernăuţi pentru dezvoltarea aeroporturilor din cele două regiuni.
 Vizualizări articol: 1964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colaborare între Suceava şi Cernăuţi pentru dezvoltarea aeroporturilor din cele două regiuni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coleșă cu parpangele (de post) Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac imbatabil pentru răceală decât ca fel de mâncare. Dacă în zilele obișnuite bunicile de la țară foloseau... Citeşte