Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2015 - Anul XX, nr. 272 (6084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune procurori

O ghicitoare care a şantajat o suceveancă de la care a încasat 5.000 de lei, adusă în cătuşe de la Galaţi la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O tânără în vârstă de 24 de ani, care se autointitula „tămăduitoarea Irina”, a fost pusă sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de „înşelăciune” şi „şantaj”, după ce a încasat în jur de 5.000 de lei de la o femeie căreia i-a ghicit în cărţi, pentru a o „ajuta” în căsnicie. Mai mult, individa a vrut să scoată mai mulţi bani de la victimă şi i-a mai cerut încă 2.500 de lei, sub ameninţarea că în caz contrar îl va contacta pe soţul ei şi îi va dezvălui informaţii compromiţătoare.

Inculpata a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o nouă tranşă de bani, acţiunea fiind realizată la Galaţi. Irina Lăcustă, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Iaşi, a fost adusă în cătuşe la Suceava, unde procurorii au dispus reţinerea ei de joi noapte, de la ora 22.30. 

 

În patru zile, i-a trimis banii în trei tranşe

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au intrat pe fir în data de 11 noiembrie, când victima, o tânără din municipiul Suceava, a sesizat că este şantajată de o ghicitoare care îi cere tot mai mulţi bani. Din probatoriul adunat de anchetatori rezultă că victima a intrat în legătura cu Irina Lăcustă, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Iaşi, prin intermediul unui anunţ de mică publicitate. Se întâmpla pe 6 noiembrie, suceveanca cerând ajutor pentru o serie de probleme în căsnicie. Ce a urmat este incredibil. „Tămăduitoarea Irina” s-a deplasat iniţial într-un apartament din Suceava, unde i-a "ghicit" victimei viitorul în cărţi şi i-a dat sfaturi „preţioase” cu privire la cum să pună problema în relaţia cu soţul ei.

Pe 6 noiembrie, victima i-a dat escroacei 100 de lire şi 300 de lei, bani pe care i-a înmânat personal, la prima întâlnire. În data de 9 noiembrie, victima a mai virat 800 de lei, prin mandat poştal, după care, pe 10 noiembrie, i-a mai trimis prin transfer bancar încă 3.200 de lei.

 

A vrut mai mulţi bani şi a trecut la şantaj

Inculpata i-a spus femeii că are nevoie de aceşti bani pentru a închiria materialele necesare efectuării unei „incantaţii” şi pentru protecţie, sub promisiunea că îi va restitui în totalitate sumele, după ce returnează materialele. Când a realizat în sfârşit că a fost înşelată, victima a început să   fie ameninţată de ghicitoare. Din anchetă rezultă că individa i-a mai cerut 2.500 de lei, sub ameninţarea că în caz contrar îi va divulga soţului informaţii aflate în timpul „şedinţelor” de ghicit în cărţi. Aceasta a ameninţat-o pe femeie că îi va distruge familia şi a blestemat-o atât pe ea, cât şi pe copilul ei.

Din fericire, în al 12-lea ceas, femeia a apelat la anchetatori şi a dat-o în vileag pe ghicitoarea şantajistă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au prezentat-o pe inculpată, ieri după-amiază, la Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Magistraţii urmau să se pronunţe aseară dacă vor emite sau nu mandat de arestare. 

   

Irina “împreunează persoane despărţite” şi „ajută în spor”

„Tămăduitoarea Irina”, care avea ca domiciliu în ultima perioadă un hotel de trei stele din Iaşi, îşi racola victimele prin anunţuri de mică publicitate în presa locală. Ea se ocupa de „împreunarea persoanelor” şi oferea şedinţe de "ghicit personal” în Suceava.

“Tămăduitoarea Irina dezleagă farmece, blesteme, cununiile legate, împreunează persoane despărţite, ajută în spor, sănătate, reuşită în ce doriţi, personal la Suceava”, aşa suna anunţul Irinei Lăcustă.

Este foarte posibil să mai există şi alte victime, procurorii continuând ancheta în acest sens. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ghicitoare care a şantajat o suceveancă de la care a încasat 5.000 de lei, adusă în cătuşe de la Galaţi la Suceava.
 Vizualizări articol: 3209 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O ghicitoare care a şantajat o suceveancă de la care a încasat 5.000 de lei, adusă în cătuşe de la Galaţi la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coleșă cu parpangele (de post) Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac imbatabil pentru răceală decât ca fel de mâncare. Dacă în zilele obișnuite bunicile de la țară foloseau... Citeşte