Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 nov 2015 - Anul XX, nr. 272 (6084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extindere cercetări

Femeie inculpată în dosarul de contrabandă şi deţinere a aproape o mie de cartuşe letale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au anunţat punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o femeie din satul Bobeica, comuna Izvoarele Sucevei, în casa căreia au fost găsite, săptămâna trecută, mari cantităţi de ţigări de contrabandă, mijloace de supraveghere şi orientare pe timp de noapte şi aproape o mie de cartuşe pentru arme letale.

Din ancheta procurorilor rezultă că bunurile deţinute ilegal erau ale fratelui acesteia, care, de altfel, a fost arestat preventiv în acest dosar. Sora sa nu ar fi fost însă străină de activitatea infracţională, rezultă din ancheta procurorilor, astfel că a devenit inculpată în dosar.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a informat că din data de 19 noiembrie, ora 14.00, faţă de inculpata Ana Georgeta Mehno s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”. 

În cadrul percheziţiilor efectuate în data de 12 noiembrie, în locuinţa deţinută de femeie şi de fratele său, Dorel Mihai Mehno, a fost depistată cantitatea de 12.018 pachete de ţigări, de provenienţă extracomunitară, bunuri ce trebuiau supuse regimului vamal. Din anchetă rezultă că ţigările au fost procurate de cei doi în vederea comercializării, prejudiciul calculat bugetului de stat fiind de 134.376 de lei. Cu ocazia aceleiaşi percheziţii au fost descoperite şi cele 950 de cartuşe de armă letală de diferite calibre.

De asemenea, la domiciliul celor doi au mai fost găsite un aparat de vedere pe timp de noapte, o lunetă, două cutii pentru staţii de emisie-recepţie, cinci cutii pentru încărcătoare staţii emisie-recepţie, precum şi suma de 4.035 de euro, care, se bănuieşte, ar proveni din activităţi infracţionale.

Dacă Ana Georgeta Mehno este cercetată în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar, fratele său, Dorel Mihai Mehno, a fost arestat preventiv, miercuri, de Tribunalul Suceava, după ce prima instanţă, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, îl lăsase în libertate.

Acest caz iese în evidenţă prin captura foarte mare de muniţie letală. Din datele comunicate de Serviciul Arme al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava rezultă că această captură de aproape o mie de cartuşe pentru arme letale este cea mai mare din ultimii zece ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeie inculpată în dosarul de contrabandă şi deţinere a aproape o mie de cartuşe letale.
 Vizualizări articol: 2367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Femeie inculpată în dosarul de contrabandă şi deţinere a aproape o mie de cartuşe letale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Coleșă cu parpangele (de post) Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac imbatabil pentru răceală decât ca fel de mâncare. Dacă în zilele obișnuite bunicile de la țară foloseau... Citeşte